Beştaş 'Türkiye'de yargı iktidarın silahı haline gelmiş durumda'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

HDP Siirt İl Binasında düzenlenen basın açıklamasına, Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş, HDP Siirt İl Eş Başkanı Belkıza Beştaş Epözdemir ve partililer katıldı.

Basın açıklamasında konuşan Meral Danış Beştaş, “HDP’ye yönelik saldırılar, baskılar, zulüm 2015’ten beri hız kesmeden devam ettiriliyor. Ancak buna dair biz her zaman şunu söyledik. HDP hiçbir zaman geri adım attıramayacaksınız.” dedi.

“HDP’lilere asla boyun eğdiremeyeceksiniz.” Diyen Beştaş, Bizler HDP olarak örgütlenmeye de mücadeleye de devam edeceğiz. Bugün bile sabahın erken saatlerinde birçok ilimizde parti çalışanlarımızın evlerine yönelik gözaltı operasyonları var, gün geçmiyor ki HDP’nin bir ilinde bir ilçesinde HDP operasyonları yapılsın.” İfadelerini kullandı.

“Türkiye’de yargı tamamen iktidarın silahı haline gelmiş durumda.”

Leyla Güven’e verilen 5 yıllık cezaya ilişkin konuşan Beştaş, “Dün yeni bir ceza haberi aldık, Hakkari milletvekilimiz Leyla Güven’e yeni bir ceza verildi. 5 yıllık bir ceza verildi bununla birlikte toplamda 35 yıllık bir ceza verilmiş oldu. Yüksek dozda ceza verilmesi de yeni bir uygulama olarak görülüyor. Türkiye’de yargı tamamen iktidarın silahı haline gelmiş durumda. Siyasallaşmış ve onun talimatları doğrultusunda, herkese bu cezaları yağdırmaya devam ediyor. Bu yargılamanın hukukla kesinlikle bir ilgisi yoktur. Bizimle rekabet edemeyenler siyasi alanda bizimle yarışamayanlar ağır cezalarla HDP’ye geri adım attırmaya çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

“Leyla güvene verilen ceza hem Kürtlüğe hem de kadınlara verilen bir cezadır.” Yorumunda bulunan Beştaş sözlerine şu şekilde devam etti:

“Leyla Güven’e özel bir savaş açılmıştır.  Dün yapılan yargılamada kendisine savunma hakkı verilmeden, avukata mütalaa tebliğ edilmeden ve en alt sınır olan 1 yıldan uzaklaşarak 5 yıldan ceza vererek kendi hukuklarını bile hiçe sağan bir yargılama sonucu verilmiştir. Leyla güvene verilen ceza hem Kürtlüğe hem de kadınlara verilen bir cezadır.  Bu Kürt düşmanlığıdır. Bu cezaları tanımıyoruz, bu cezaların hukukla hiçbir ilgisi yoktur. Mücadelemize her zaman devam edeceğiz. Siirtliler adına Leyla güvene Siirtliler adına selamlarımızı yolluyoruz. “

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN