Beştaş: Bugün konuşma zamanı susma zamanı değil

Partilerine yönelik 5 Mayıs'ta düzenlenen saldırıyı hatırlatan HDP Grup Başkanvekili Meral Beştaş Danış, muhalefete seslendi. Danış, 'Bu saldırılara muhatap olan bütün muhalefet güçlerine susmayın diyorum. Susmayalım diyorum bugün konuşma zamanıdır susma zamanı değildir diyorum' dedi.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, gündemdeki gelişmelere dair Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Parti Genel Merkezine yönelik 5 Mayıs’ta gerçekleşen saldırıya değinen Beştaş, “Bu saldırı, ailelerin protestosu kılıfına sokulmaya çalışıldı. Yoksa ortada eylemci ailelerden ziyade bir tertip olduğunu ifade etmek isterim. Bu tertipte İçişleri Bakanlığı, emniyet görevlileri ve tabi ki Ankara Emniyeti vardı, totalde iktidar aklı ve pratiği vardı” dedi.

 ‘Ne İçişleri Bakanlığı ne Adalet Bakanlığı ne de Emniyet’ten yanıt verilmedi’

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehditlere de dikkat çeken Beştaş, “Milletvekilimize ‘seni çivilerdim’ diyen zat demiştim. ‘Bunun görevi nedir kim görevlendirmiştir’ diye sormuştuk, aradan geçen 5 günde hiçbir açıklama yapılmadı. Ne İçişleri Bakanlığı ne Adalet Bakanlığı ne Emniyet’ten bize yanıt verilmedi. Ortada ciddi bir saldırı ve provokasyon oluşturma çabası vardı. Vekilimiz şahsında bütün partimize ve kadınlara yönelik bir ölüm tehdidi vardı. Bu da öyle geçiştirilecek ve sineye çekilecek bir söz değildi” diye belirtti.

 ‘Suç duyurusunda bulunuyorum’

Partilerine yönelik saldırının başrolünün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yürütüldüğünün altını çizen Beştaş, şunları belirtti:

“Boşuna ona suç işleri bakanı denilmiyor. Yardımcı rollerde de kimler vardı. Onları açıklayacağız. Normalde biz isimleri açıklamayız, teşhir etmeyiz ama burada gizlenecek, onlara zarar verecek bir durum yok. Açıklayacağım isimler emniyetin resmi görevlileri ve sorumlu makamlarda bulunan kişilerdir. Şimdiye kadar çoktan görevden alınmış olmaları ve tutuklanmaları gerekiyordu. Biz bu soruyu sorduktan sonra binlerce Ankaralı bize bu güvenlik şube müdürünün ve diğer yetkililerin isimlerini söylediler. Basında da yazıldı. Kimdi bu 3 emniyet görevlisi. Bir tanesi Ankara Güvenlik Şubesinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen, diğeri Güvenlik Şube Müdürü Serkan Çakmak ve vekilimizi ölümle tehdit eden Başkomiser Murat Güler. Bunları savcılara açıklıyorum, onlara yardım ediyorum. Her vatandaşın görevi suç soruşturmakla görevli olan savcıların işini kolaylaştırmaktır. Suç duyurusunda bulunuyorum, vekilimiz ve o gün bu tehdide maruz kalan bütün arkadaşlarımız zaten suç duyurusunda yaptılar, yapmadılarsa da bugün ya da yarın yapacaklar.”

Polisleri ilgili savcılıklara şikayet ettiğini vurgulayan Beştaş, şöyle devam etti:

ADVERTISEMENT

“Soylu’nun görevlendirmedim demedi hiç bir söz sarf etmedi. Bir polis müdürü halkın iradesini temsil eden bir milletvekiline ölüm tehdidinde bulunamaz. ‘Bu bizim emniyetimizde görev yapamaz’ demedi. Böyle bir açıklama duydunuz mu?

 ‘Ümit Özdağ’ın önünde el pençe divan duruyorlardı’

“Aynı ekip geçenlerde başka bir manzarada boy gösterdiler. İçişleri Bakanlığına yürümek isteyen Ümit Özdağ’ın önünde el pençe divan duruyorlardı. Bizim partimize saldıran, ölümle tehdit eden bu müdürler ve komiserler kişiye göre davranıyormuş. O tartışmanın detaylarını ne düşünmek ne hatırlamak mümkünse bu kadar düzeysiz bir tartışmayı hafızamdan silmek istiyorum. Türkiye kamuoyuna da bunu öneriyorum. Bu ülkede geldiğimiz noktanın vahim bir örneğidir. Bu tertibe katılan herkes başımıza gelecek en ufak olaydan sorumludur. Bunu biz canımızla ödedik. Deniz Poyraz arkadaşımızı katlettiler. Böyle bir tertiple katlettiler. Ankara’nın merkezinde bunu yenilemek istiyorlar. “

 ‘Böyle tehditlere pabuç bırakmayacağız’

“Biz bu tip saldırılarla geri adım atacak bir parti değiliz. Yine kayıtlarınıza arşivlerinize bakın, en son Deniz Poyraz’a bakın. Biz can verdik, demokrasi ve barış mücadelesinde arkadaşlarımız hayatlarından oldu. O faili meçhulleri, 90’ların karanlık iklimini hatırlatmaya gerekli görmüyorum. Böyle tehditlere pabuç bırakmayacağız.”

 ‘Susmayalım bugün konuşma zamanı’

 “Biz milyonlarız milyonlarca insanı bu şekilde yok edemezsiniz. Bu şekilde saldırılarla başka muhalefet partilerine de yöneldi. Bu sistematik olarak bütün muhalefete yönelik politikanın araçlarından biridir. Bu saldırılara muhatap olan bütün muhalefet güçlerine susmayın diyorum. Susmayalım diyorum bugün konuşma zamanıdır susma zamanı değildir diyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN