Batman Valiliğinden Çocuk İstismarına İlişkin Açıklama Geldi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Batman’ın Gercüş ilçesinde bir çocuğa yönelik cinsel istismar iddiasıyla ilgili Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Batman Valiliği’nden açıklamalar yapıldı.

Gercüş'te meydana gelen cinsel istismar olayına tepki gösteren çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da, #GercüşteNeOluyor etiketi ile paylaşımda bulundu. Paylaşımlarda kadınlar ve çocuklara yönelik cinsel saldırı ve istismarlara dikkat çekildi.

Valilikten Açıklama

Valiliği açıklaması şöyle; “Batman ili Gercüş ilçesinde mağdur çocuk P.Ö.’nün cinsel istismara maruz kalması olayı ile ilgili olarak kamuoyunun aydınlatılması ihtiyacı hasıl olmuştur. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 05.12.2020 tarihli basın açıklamasında belirtildiği gibi titizlikle yürütülen soruşturmada ne sanık ne de tanık olarak hiç bir kamu görevlisinin adı geçmemektedir. Hal böyle iken Bölücü Terör Örgütüne müzahir bazı medya kuruluşları ve sosyal medya platformlarında tamamen yalan ve maksatlı bir biçimde asker, polis ve korucularımızın olaya karıştığı iddia edilmektedir. Gercüş Sulh Ceza Hakimliği’nin kararına rağmen yayın yapmaya devam eden medya kuruluşları ile sosyal medyada bu yalan haberleri yaymaya çalışan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.”

BAŞSAVCILIKTAN YALANLAMA

Olayın gündeme gelmesinin ardından Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklama yapılarak iddialar yalanladı. Gizlilik kararının getirildiği olayla ilgili başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BATMAN BAROSU: TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Batman Barosu, “Sosyal Medyanın gündemine düşen Gercüş ilçesinde istismar iddiasıyla ilgili olarak bilinmesini isteriz ki; Kadın ve Çocuk Hakları Merkezlerimiz konunun takipçisi olacaktır. Gercüş Adliyesi’nde gerekli görüşmeler yapıldıktan sonra konu ile ilgili ayrıca açıklama yapılacaktır” açıklamasında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN