Başvuranın evine koli koli gıda yardımı gelecek! Dar gelirlilerin tek yapması gereken bu

Gıda yardımı aylık olarak dağıtılacak..

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Dar gelirli hanelere aylık gıda yardımı geçen yıl olduğu şekilde 2024 yılında da sağlanmaya devam edecek. Program, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Türkiye'de ilk kez 81 ile dağıtıldı.

"Düşük gelirli hanelere yönelik ihtiyaç paketi"

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı boyunca dar gelirli hanelere aylık gıda yardımı sağlamaya devam edecek. Bu yardım programı kapsamında dar gelirli vatandaşlar için hazırlanan kutularda çeşitli gıda malzemeleri dağıtılacak. Halk, gıda yardımlarının nasıl alınacağı ve başvurulacağı konusunda araştırmalar yapıyor.

Gıda yardımına başvurma koşulları

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce 2024 yılı için oluşturulan gıda yardımına başvuru koşulları şöyle açıklandı:

Başvuruda bulunacak vatandaşların sosyal sigorta güvencesinde olmaması, hane gelirinin de net asgari ücreti aşmaması gerekiyor.

Bu yardıma emekliler, yoksullar ve yetimler de başvurabiliyor.

Dar gelirli vatandaşlar kuru gıda yardımından yararlanmak isterlerse Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait resmi internet sitesindeki başvuru formunu doldurabilirler. Ayrıca, başvurular şahsen ya da posta yoluyla yapılabilir.

Ayrıca 18-65 yaş arasındaki sağlıklı bireyler de Türkiye İş Kurumu aracılığıyla yurt içi döviz kuru desteğine başvurabiliyor. Bölge müdürlüğü değerlendirmesini geçen kişiler bu destekten yararlanabilmektedir.

BAŞVURU SAYFASI VE FORMU İÇİN TIKLAYIN

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN