Bahçelievler Sağlık Ocağı'nın Çevre Projeleri Siirt'e Örnek Oluyor!

Siirt'te Bahçelievler Sağlık Ocağı olarak bilinen Şehit Ebe Reşide Kıraçlar Aile Sağlığı Merkezinde görevli doktor ve hemşireler tarafından yapılan çevre projeleri Siirt'e büyük örnek oluyor.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

ASM'de 5 yıldır görev yapan Dr. Yılmaz Yeniocak, sağlık ocağının kuruyan bahçesini meslektaşları, İl Sağlık Müdürlüğü ile Siirt Belediyesinin desteğiyle adeta yeni bir mesire alanına döndürdü.

Öte yandan engelli bireyler için mavi kapak projesi ile kullanılmayan ilaçların ziyan olmaması için ihtiyaç sahibi hastalara ücretsiz bir şekilde verilmesi halkın büyük takdirini topluyor. 

Dr. Yılmaz Yeniocak Artı Siirt Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ASM bahçesinin kötü bir halde olduğunu fakat arkadaşlarının yardımıyla bahçeyi yeniden yeşillendirdiklerini söyledi.

Dr. Yeniocak, şöyle dedi:

"5 yıldır Şehit Ebe Reşide Kıraçlar Aile Sağlığı Merkezinde görev yapmaktayım. İlk göreve geldiğim dönemde aile sağlık merkezimiz bu şekilde değildi. Fakat daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü, Siirt Belediyesinin yardımları aile sağlığı merkezi çalışanlarımızın bilinci ile merkezimizin bahçesini güzelleştirmeyi başardık. 
Burada toplumsal bir bilincinde etkisi vardı. Çünkü güzelleştikçe herkesi mutlu ediyordu. 24 bin nüfusa hitap eden bir aile sağlığı merkeziyiz. Sadece merkezimizin bahçesinin güzelleşmesi açısından değil, geri dönüşüm açısından da bazı çalışmalarımız var."

"Yüksek Maliyetli İlaçlar Ziyan Olmuyor"

İlaç projesi hakkında da bilgi veren Dr. Yeniocak, "Özellikle bazı hastaların kullanmadıkları ilaçları topluyoruz ve istek dâhilinde doktor denetiminde ihtiyaç sahiplerine dağıtımı yapılarak ilaçların çöp ve ziyan olmasını engellemeye çalışıyoruz.

Bunun dışında atık pilleri ve kapak toplayarak doğaya karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz.  Atıklarımızı ayrıştırarak kullanıyoruz. Bu tarz çalışmaların yapılması toplumsal bilinci geliştirme açısından fayda sağlamakta. Bu doğa ve insanlığa karşı bir sorumluluk olduğunu düşünerek, bütün aile sağlık merkezleri çaba göstermeli ve bu doğrultuda çalışmalıyız." ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN