Av.Oğulcan Pektaş, Araç Sigortası Dolandırıcılığına Dikkat Çekti

Siirt Gazetesi imtiyaz sahiplerinden merhum Mehmet Metin Arıtürk'ün torunu olan Ankara Barosu avukatlarından Av. Oğulcan Pektaş, araç sigortaları ile ilgili dolandırıcılığa dikkat çekerek vatandaşları bu konuda uyardı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Pektaş; Ülkemizde 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu uyarınca tüm araçların trafik sigortası yaptırması zorunludur. Sigortanın kapsamı üçüncü şahısların, sigortalının Karayolları Trafik Kanunu çerçevesindeki sorumluluk riski kapsamında, sigortalıdan talep edebilecekleri tazminat talepleri ile sınırlıdır. Ne yazık ki ülkemizdeki ekonomik durum araç sigortalarını da etkilemekte ve yeni araç sahiplerini çekinceye sokmaktadır. Araçlarına sigorta yaptırmak isteyen kişiler de, biraz olsun masraftan kısmak isterken; dolandırıcıların batağına düşebilmektedirler dedi. 

Ankara Barosu avukatlarından Av.Oğulcan Pektaş olayı şöyle anlatıyor;

“Her zaman baktığımız ceza davaları, iş davaları, boşanma davaları ve tazminat davaları dışında bu aralar çok fazla sigorta dolandırıcılığı sebebi ile müracaat eden oldu. Son yaşadığımız olayda müvekkilimiz yeni bir araç alıyor ve sigorta şirketlerini arayarak zorunlu trafik sigortası için bir fiyat alıyor. Alınan bu fiyatları çok bulan müvekkilim, soluğu internette alarak fiyat araştırması yapmaya başlıyor. Karşısına çıkan internet sitesinde, sigorta şirketinden aldığı fiyatın yarısı oranında bir fiyat çıkınca sigortasını buradan yaptırmaya karar veriyor ve kendisi ile iletişime geçiliyor. Söylenen fiyatı dolandırıcılara gönderiyor ve poliçesinin yapıldığını düşünüyor. Kendisine poliçe yapıldığına dair evraklar da gönderiliyor, e-devlet üzerinden kontrolünü de sağlıyor. Hâlbuki parayı gönderdiği kişiler, kendilerine ait kredi kartı ile gerçek bir sigorta şirketinden o araç için trafik sigortası yaptırıyor. Daha sonrasında bankalarını arayarak “kredi kartım çalındı” diyerek kredi kartlarını iptal ediyorlar. Kredi kartı iptal olunca da trafik sigortası da otomatik olarak iptal olmuş oluyor. Müvekkilim polis çevirmesine denk gelene kadar da bu durumu fark edemiyor, fark ettiğinde de iş işten geçmiş oluyor.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN