Aşiret üyeleri birbirine girdi, ortalık savaş alanına döndü: 12 yaralı, 30 gözaltı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde, Hubeyti ile Ubadi aşiretlerinin üyeleri arasında çıkan taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgada 12 kişi yaralandı. Jandarmanın güçlükle sonlandırdığı kavgayla ilgili 30 kişi de gözaltına alındı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Haber Merkezi

Öğleden sonra Akçakale'ye bağlı Ekinyazı Mahallesi'nde meydana gelen olayda iddiaya göre, Hubeyti ile Ubadi aşireti mensupları arasında, gençlerin omuz atma tartışması nedeniyle kavga çıktı. Kısa sürede diğer aşiret mensuplarının da katılmasıyla büyüyen kavgada taş, sopa ve bıçaklar kullanıldı.

ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

Yaklaşık 200 kişinin karıştığı ve ortalığın savaş alanına döndüğü kavga nedeniyle bölgeye zırhlı araçlı jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, birbirlerine saldıran tarafları biber gazı ve plastik mermi kullanarak dağıtmaya çalıştı. Olayda yaralanan 12 kişi, hastaneye kaldırılırken, güvenlik güçleri de 30 kişiyi gözaltına aldı.

SOPALARLA TOPLANIP NÖBET TUTTULAR

Aşiret mensuplarının ise bulundukları bölgede sopalarla toplanarak nöbet tutmaya çalıştıkları görüldü. Aşiret mensupları arasındaki kavga nedeniyle Akçakale'ye gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen tanker sürücüsünün ise otomobille önünü kesen sopalı kişilerce kaçırılması, cep telefonu kamerasına yansıdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ARTI SİİRT

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN