Artı Siirt'i Ziyaret Eden Milletvekili Ören: Kentsel Dönüşüm ve Tıp Fakültesi Projeleri Hakkında Bilgi Verdi 

AK Parti Siiit Milletvekili Osman Ören ve Siirt İl Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan Artı Siirt Haber Ajansı'nı ziyaret etti.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Youtube Kanalı VİDEO
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Ajansımızı ziyaret eden Ören ve Demirhan, Artı Siirt Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Ali Tepe ile görüştü.

 Milletvekili Osman Ören, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kentsel dönüşüm ve Siirt’teki diğer yatırımlara ilişkin bilgi verdi.

“Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Temeli Atılıyor”

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin ihale sürecinin tamamlandığını ve 2 ay içinde ilk kazmanın vurulacağını belirten Ören, “500 yataklı eğitim ve araştırma hastanemizin ihalesi yapıldı. 15 günlük kesinleşme süreci var buda tamamlandıktan sonra en geç 2 ay içerisinde hastanemizin temelini bir törenle atacağız.” dedi.

“Eğitim ve araştırma hastanemiz ile ilgili iç bir sıkıntı yok.” Diyen Ören, “Şu anda mevcut olan tıp fakültesi öğrencileri öğrenimine devam ediyor. Hastanemiz kurulduktan sonra öğrencilerimiz de yeni hizmet binalarına geçmiş olacaklar. Şu süreçte eğitim ve araştırma hastanemiz ile ilgili iç bir sıkıntı yok. Temel atımından 2 yıl sonra hastanemizi memleketimize hizmet edecek.” İfadelerini kullandı.

“Tekstil Kent Projesi İle İşsizliğe Neşter Vuracağız”

Tekstil kent projesine ilişkin bilgi veren Ören, “İnşallah en kısa sürede Siirt’in işsizlik sorununa neşter vurulacak.  Böylelikle bir sene içersin de 4 – 5 bin istihdam sağlayacağız.” yorumunda bulundu.

“Tekstil kentlerle ilgili tüm inşaatlar hızla devam ediyor bazı ilçelerimizde inşaatlar bitmiş durumda.”  Açıklamasında bulunan Ören, “yatırımcılarla anlaşmalar yapıldı, bugün bile İstanbul’dan gelen yatırımcılarla görüşüldü. Şuanda yatırımcılar büyük bir rağbet gösteriyor. İnşallah en kısa sürede Siirt’in işsizlik sorununa neşter vurulacak. Böylelikle bir sene içersin de 4 – 5 bin istihdam sağlayacağız.” dedi.

Kentsel dönüşüm kapsamında ilk temelin 2 ay içerisinde atılacağını vurgulayan Ören, konuşmasında “ “Kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar devam ediyor. Şuan ev sahipleri ile ön görüşmeler yapılmaya devam ediyor. Ön imzalar alınmaya devam ediyor. Şuanda halk projeden çok memnun vatandaşlar evlerini vermekten çekinmedi, her şey güzel gidiyor. Tahminimce bir iki ay içerisinde ilk etap çerçevesinde temel atılacak.” Açıklamasında bulundu.

“Siirt’e Layık Hizmet Binaları Yaptık”

Siirt’teki diğer yatırım projelerine ilişkin de Ören şu açıklamalarda bulundu:

“Siirt’te gözle görülür bir hareketlilik var, memleketimize hizmet eden kamu kurum ve kuruluşları vatandaşımıza en iyi hizmeti sunması için değiştiriyoruz. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı vatandaşımıza en iyi hizmet verecek şekilde değiştirdik.
Öğrencilerimizin daha iyi eğitim göre bilmesi için geçtiğimiz hafta okullarımızın ihale süreçleri tamamlandı. Birçok okulumuzda inşaat hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir iki seneye kadar tüm çalışmalarımızı bitirip vatandaşımızın hizmetine sunacağız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN