Araç sahiplerine son duyuru yapıldı! Kesinlikle yapmanız gerekiyor: Yarından sonra cezası var

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir gelişme yaşanırken Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemesi yapmayan araç sahiplerinin yarın ödemelerini gerçekleştirmesi gerektiği belirtildi. MTV ödemesinin 2. Taksiti ödemeleri yarın sona ereceği belirtilerek ödeme yapmayanların yarından itibaren ceza ödeyeceği yani ödeme tutarına faiz ekleneceği belirtildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Vedat Aydın

ÖDEME DETAYLARI

MTV ödemeleri iki taksitte yapılır. İlk taksit Ocak ayında ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenir. MTV ödeme için son gün 31 Temmuz 2022. MTV ödemeleri www.gib.gov.tr aracılığıyla yapılacağı belirtilerek Motorlu taşıtlar için iki kıstas ve matrah farkları bulunduğu paylaşıldı.

Aracın tescil tarihi 01.01.2018’den önceyse aracın yaşı ve motor hacmine göre MTV hesaplandığı belirtilerek 01.01.2018 tarihi ve sonrasında tescili yapılan araçlar için ise yaş, motor hacmi ve aracın matrahına göre hesaplama yapıldığı ifade edildi.

1 AĞUSTOS’A ERTELENDİ

Ödemeler için son gün 1 Ağustos 2022 (31 Temmuz 2022 resmi tatile rastladığı için) olarak belirlendi. Bununla beraber Karayolları Trafik Kanunu’nda yer alan maddeye göre, tescil edilmiş araçlar vergiye tabi olduğu aktarıldı. MTV borcu ocak ve temmuz ayında mükellefin araç plakasına işlediği belirtilerek mükellef vergi dairesinden ve anlaşmalı bankalardan MTV borcunu ödeyebileceği aktarıldı.

MTV’nin ilk taksiti gecikmeye düşerse yani ödenmezse ikinci MTV taksitine gecikme faizi yansıtılır. Eğer iki taksit de ödenmezse mükellef olan kişinin adresine uyarı mektubu yollanır. Daha sonraki işlemlerde ise T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kişinin banka hesaplarına haciz işlemi başlatılır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN