Ankara Ticaret Odası Seçimleri Başladı! Siirtli Baran İddialı!

Ankara Ticaret Odası (ATO) üyeleri, meslek komiteleri ve Oda Meclisinde kendilerini temsil edecek isimleri seçmek üzere oy kullanmaya başladı.

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Akif Özalp

Kayıtlı 160 bin üye ile Türkiye’nin en büyük ikinci odası olan Ankara Ticaret Odası(ATO), meslek komiteleri ve oda meclisi üye seçimleri 8 Kasım Salı günü yapılacak. Başkanlık seçiminde yarışın beklenmediği odada, seçim yarışı meslek komitelerinde yaşanacak.

ATO başkanı Siirtli Gürsel Baran, seçimlerde yeniden en önemli aday konumunda.

oplam 68 meslek grubunun bulunduğu ATO’da, 260’ı Komite Üyesi ve 192’si Meclis Üyesi olmak üzere toplam 452 asıl üye ve yedeklerinin seçilmesi için 140 sandık kurulacak. Oy verme işlemi sabah saat 09.00’da başlayacak ve saat 17.00’de sona erecek. Komitelere ilişkin seçim sürecinin, itirazların sonuçlandırılması dahil olmak üzere kesinleşmesinin ardından, bu kez ATO Meclisi’ne seçilen 192 üye toplanarak ATO Başkanını seçecek.

Seçimin 1923 yılında kurulan ve Türkiye Cumhuriyetiyle yaşıt olan ATO’yu 100’üncü yıla taşıyacağını dile getiren Gürsel Baran, ATO’nun üye sayısı itibariyle Türkiye’nin ikinci büyük Odası olduğuna vurgu yaparak, “Reel sektörün doğru temsili Ankara’nın ve Türkiye’nin gelişim hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacaktır. Odamız seçimlerinin Ankara iş dünyasına ve camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” diye konuştu.

 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN