Zorava Platformu: Mücadelemize Devam Edeceğiz

Siirt il sınırları içinde Zarova Çayı üzerinde kurulması planlanan ancak çevreye vereceği etkinin tam değerlendirilmemesi nedeniyle daha önce yargı yoluyla iptal edilen Mergi HES projesinin yeniden gündeme gelmesi üzerine, Zorava Plartformu sert açıklamada bulundu.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Daha önce yargı yoluyla iptal edilen Mergi HES projesinin yeniden gündeme gelmesi üzerine Zorava Plartformu başkanı Mustafa Kurt, biz daha önce gelen şirkete karşı verdiğimiz mucadeyi kazandık. Bundan sonraki süreçte firma yeniden devreye girmeye çalışmış, onlara karşı demokratik haklarımız doğrultusunda mücadele edeceğiz. Zorava Çayında HES'e izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yenilenen HES projesi için itiraz dilekçelerini verdiklerini belirten Kurt, "Arkamızda duran halkın gücü var olduğu sürece bunlara karşı hiç korkmadan dik duracagimizi bilmeleri açısından her türlü tepkiyi verecez Siirt çevre ve şehircilik il müdürlüğüne na ititazlarimizi verdik önümüzdeki sürecin takipçisi olacağız." yorumunda bulundu.

Kurt son olarak konuşmasında şunları söyledi:

"Biz daha önce gelen şirkete karşı verdiğimiz mucadeyi kazandık. Bundan sonraki süreçte yeni bir firma devreye girmeye çalışmış ben firma sahibiyle konuştum onlara karşı ne gerekiyorsa karşılığını vereceğimizi ilettim. Çevre ve şehircilik bakanlığı'na eski ÇED raporunun eksikliklerini tamamladıklarını söyleyip yeni bir projeyle tekrardan gündeme getirmek istiyorlar. Bizlerde bunlara karşı yeniden yasal hukuki ve demokratik yollarla mücadelemize devam edecegimizi ve ne olursa olsun her türlü tepkiyi verecez."

ÇOK OKUNANLAR
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
Şanlıurfa Otogarında Silahlı Kavga: 1 Ölü, 10 Yaralı
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Firari uyuşturucu satıcısı Siirt'te yakalandı
Siirt'te Tüfekle Oynarken Amca Oğlunu Kazara Vurdu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR