Zamlar Peynir Yapımında Kullanılan 'Sirik' Otunu da Vurdu

Siirt yöresine ait peynir yapımında kullanılan ve halk arasında 'Sirik' olarak bilinen doğal yayla peynir otu piyasaya çıktı.

TAKİP ET:
Akif Özalp

Siirt yöresine ait peynir yapımında kullanılan ve halk dilinde 'Sirik' otu olarak bilinen doğal yayla peynir otu da zamlardan nasibini aldı.

Siirt'in Pervari ilçesine bağlı Çemekare Yaylası'nda yüksek kesimlerde yetişen köylüler tarafından toplanan doğal ot, Aydınlar Caddesi'nde ve Helvacılar Çarşısı'nda seyyar satıcılar tarafından satılmaya başlandı.

Köylüler tarafından Çemekare Yaylası'nda yüksek kesimlerimde toplanan doğal yayla otu Siirt'te geçen yıla oranla zamlı bir şekilde olmasına rağmen alıcı buluyor.

Köylülerden aldıkları doğal yayla otunu satan seyyar satıcılardan Zeki Elçicek, bu dönemde oldukça rağbet gören ve yerel tabirle 'Sirik' denilen otun akaryakıta gelen zamlardan dolayı fiyatının yüzde 80 arttığını belirtti.

Vatandaşlar tarafından rağbet gören sirik otunun kilosu 30 ile35 liradan satıldığını ifade eden Elçicek, "Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle sirik otuna da zam geldi. Geçen yıl 20 liradan sattığımız ot bu sene 35 liraya yükseldi." dedi.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR