Vali Çaresiz Anneye Sahip Çıkıyor

TAKİP ET:
Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı'nın Çaresizanne: 'Vali Bize Yardım Etsin' başlıklı haberinin yayınlanması üzerine Vali AliFuat Atik'in talimatlarıyla ilgili kurumlar harekete geçirilerek ailenin durumuincelenmeye alındı.

Atik'in talimatları üzerineSiirt kent merkezi Algül Mahallesinde yaşayan 'Özgen ailesini Siirt Valiliği,Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sosyal inceleme uzmanları ve SosyalYardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri konutunda ziyaret etti.

Özgen ailesi ile ilgiliyapılan ilk incelemede, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfında dosyasınınolduğu vakfın rutin tüm yardımlarından yararlandığı, ayrıca 2019 yılındaçeşitli tarihlerde bin 600 lira nakdi yardım aldığı ayrıca aileye 2008 yılındanitibaren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenli olarak her aysosyal ekonomik destek yardımı yapıldığı, 2019 yılında da her ay 986 lira nakdiyardımların devem ettiği tespit edildi.

Tüm bu yardımlarla birlikteihtiyaç sahibi ailenin ikamet ettiği konutun WC ve mutfak bölümlerine SosyalYardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca gerekli tadilat ve onarımların yapılmasıamacıyla 2 bin lira nakdi yardım yapılacak ayrıca aileye gıda yardımı yapıldı.

Valilik 'Özgen' ailesinevaliliğimizin rutin tüm yardımları devam edeceğini kaydetti.

Devletin bütçe imkanları dahilindetüm ihtiyaç sahibi ailelere her türlü destek verilmeye devam edildiği belirtenaçıklamada, ''Bu tür haberlere yer verilmeden önce ilgili kurum ve kuruluşlarile bilgi alışverişinde bulunulması yararlı olacaktır.'' denildi.