Tesla İnsansı Robotun Yeni Videosu Paylaşıldı

Elon Musk, Tesla Optimus'un yeni bir videosunu paylaştı. İnsansı robotun yürüyüş mekaniklerini gösteren video, Tesla'nın adım adım ilerlediğini gözler önüne seriyor.

TAKİP ET:
Vedat Aydın

Going for a walk with Optimus pic.twitter.com/6mLJCUp30F — Elon Musk (@elonmusk) January 31, 2024

Elon Musk yönetimindeki elektrikli otomobil devi Tesla, uzunca bir süredir insansı robot projesi üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda; henüz seri üretimde olmayan "Optimus" isimli robot, uzun zamandır geliştirme aşamasında ve zaman zaman paylaşılan bilgiler, Tesla'nın bu yolda yavaş ancak emin adımlarla yürüdüğünü gözler önüne seriyor.

Şimdiyse Elon Musk, Tesla Optimus ile ilgili yeni bir paylaşım yaptı. X hesabından yapılan paylaşımda, Optimus'un yürüyüş mekaniklerinin iyileştiğini çok net bir şekilde görebiliyoruz. Paylaşımında sadece "Optimus ile yürüyüşe çıkmak" ifadesini kullanan Musk, ne yazık ki Optimus'un geldiği son nokta hakkında detaylı bir açıklama yapmadı.

Bir insansı robot geliştirmek, kolay bir iş değil. Bununla birlikte; Optimus kalitesinde bir robot geliştirmek ise ultra zor. Zira geçtiğimiz ay ikinci nesil Optimus'u duyuran Tesla, insansı robotun ne denli hassas olduğunu tüm dünyaya göstermişti. Hâl böyle olunca geliştirme ve üretim süreci oldukça yavaş. Hatta Elon Musk, Temmuz 2023'te yaptığı bir açıklamada yıllardır üzerinde çalıştıkları Optimus'lardan sadece 5-6 adet üretebildiklerini söylemişti. Güncel sayıysa bilinmiyor.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te KYK Kız Öğrenci Yurdunda Kalan Öğrencileri Arasında Hadis Okuma Yarışması Düzenlendi
Kurtalan'da dolunun zarar verdiği tarım arazilerinde hasar tespit çalışması başlatıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR