Tedbirler Alındı Mı?

TAKİP ET:
Yahya Kara

İlimizin eğitimde tabana vurmasının hesabının kimleresorulduğu ve yeni yılda hangi tedbirlerin alındığı merak ediliyor.

Artı Siirt Haber Ajansının araştırmalarına göre geçtiğimizyıllarda ise LGS sınavlarında 50. Sıralara kadar yükselen ve daha da ilerisıralara taşınması beklenen Siirt, her geçen gün geriye gitmektedir.

Son dönemde Lise Girişi Sınavı (LGS) sonuçlarına göreŞırnak, Hakkri ve Siirt, başarısıralamasının en altında kalan iller olmuştu.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında da sonuç değişmedi. YKSsonuçlarının açıklanmasıyla hazin tablo yine ortaya çıktı. İllere göresıralamada Siirt 68. Sırada yer aldı.

Son yıllarda defalarca yapılan çalıştaylar, toplantılar veeğitim alanında yapılan birçok yatırıma rağmen Siirt, eğitim sıralamasında birtürlü son sıralardan kurtulamamaktadır.

Eğitimdeki bu başarısızlığa kimse bahane aramasın. Bubaşarısızlığın sorumluları eğitimin yöneticileridir. Ve bu eğitimyöneticilerinin yeni eğitim-öğretim yılında başarılı olmak için hangi çözümleriürettikleri, hangi planlamaları yaptıkları açıklanmalıdır. Eğer halen butedbirler alınmamış ise sorumlulara daha üst yöneticiler de katılmış olacaktır.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Özel İdare Spor küme düştü
Son dakika: İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR