Tarım ve Orman Siirt İl Müdürlüğü'nden Sahipli Kedi ve Köpekler İçin Çip Zorunluluğu Uyarısı

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin mikroçip takılarak kimliklendirilmesi konusunda uyarıda bulundu. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 249 adet kedi ve köpek mikroçip uygulaması ile kayıt altına alındı.

TAKİP ET:
Akif Özalp

Siirt İl / İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri'nde görevli veteriner hekimler aracılığıyla kayıt ve kimliklendirme çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde çalışan resmi veteriner hekimler tarafından toplamda 101, klinikler tarafından toplamda 128 adet mikroçip takıldı.

Eruh, Tillo ve Pervari İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde çalışan resmi veteriner hekimler tarafından sırasıyla 3 adet, 2 adet ve 15 adet mikroçip takıldı.Toplamda 249 adet kedi ve köpek mikroçip uygulaması ile kayıt altına alındı.

Siirt Tarım ve İl Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamada, "Kedi ve köpek sahipleri hayvanlarını en geç 31/12/2022 tarihine kadar dijital kimliklendirme yöntemiyle kayıt altına aldırmak zorundadır. Bu kapsamda kırsalda ve kent merkezlerinde bulunan her yaştaki sahipli kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması işlemlerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. Bu tarihe kadar kimliklendirme işlemi yaptırmayanlara 1.634 TL idari para cezası uygulanacaktır." ifadeleri kullanıldı.


ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Üniversitesi Hakkında Şok İddia! Öğretim üyesi, milyonlarca lira ile kayıplara karıştı
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi
Siirt'te sürücüsünün kontrolünden çıkan traktör şarampole devrildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR