SİÜ Rektörü Erman, İşten Çıkarmalara Açıklık Getirdi

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, koronavirüs nedeniyle üniversitenin anaokulunda sözleşmesi fesih edilen 7 personele ilişkin açıklamada bulundu.

Rektör Prof. Dr. Erman, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

''İdari ve mali açıdan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ileDöner Sermaye İşletme Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyetlerini yürütmekte olananaokulumuzda 4857 sayılı İş Kanununa tabi olarak personel çalıştırılmaktadır.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren salgınakarşı etkin bir mücadele yürütmek amacıyla resmi makamların yapmış olduğuaçıklamalar ve alınan kararlar doğrultusunda anaokulumuzun faaliyetlerine araverilmek zorunda kalınmıştır.

Anaokulumuzun faaliyetlerine zorunlu olarak ara verilmesisebebiyle veliler idaremiz ile daha önce imzaladıkları sözleşmeden hareketleMart ayından itibaren ücret ödemeyeceklerini beyan etmiş bunlardan bazıları isedaha önce ödemiş oldukları ücretin iadesini talep etmişlerdir.

Şunun bilinmesinde fayda vardır ki anaokulunda çalışmaktaolan personele yapılan maaş ödemesi öğrenci velilerinden alınan ücretlerleyapılmaktadır. Personelin maaşlarının başka bir kamu kaynağından karşılanmasıhukuki ve cezai sorumluluğu gerektirdiğinden personel ödemelerinin velilerdenalınan kayıt ücreti dışında başka bir bütçe tertibinden ödenmesi ne yazık kimümkün olamamıştır.

İdaremizce belirli süreli iş sözleşmesi ileçalıştırılmakta olan personelin iş akitleri normal şartlar altında sözleşme ilekararlaştırılan tarihte bitecekken yaşanan bu olağanüstü durum nedeniylevaktinden önce sonlandırılmak zorunda kalınmıştır.

Diğer yandan 7244 sayılı yasa ile iş akitlerinin 17.04.2020tarihinden itibaren üç ay süreyle sonlandırılmayacağı belirtilmiş ancakçalışanların bu süre zarfında ücretsiz izne çıkarılabileceği ifade edilmiştir.Ancak şunu hemen belirtelim ki personelimizin iş akitleri bu yasal düzenlemedenönce sonlandırılmıştır. Bir ihtimal yasa çıktıktan sonra işlem yapılsaydı yinepersonelimizin zorunlu olarak ücretsiz izne çıkarılması kaçınılmaz olacaktı.

Salgının yol açtığı bu ve bunabenzer olumsuzlukların etkilerini kısmen de olsa bertaraf etmek adına 7244sayılı yasa çıkarılmış, sözleşmesi feshedilmek zorunda kalınan veya ücretsizizne çıkarılan kişilere 'nakdi ücretdesteği' verileceği kararlaştırılmıştır. Verilmekte olan bu ücret neredeyseiş akdi sona eren kimi personelin aldığı maaşının yarısına denk gelmektedir.

Son olarak iş akitleri sonlandırılan bu personelimize yapılan işlemlerin hukuki gerekçeleri hakkında ayrıntılı bilgi verilmiş normalleşme sürecine girilir girilmez kendileri ile yeni bir sözleşme yapılacağı bilgisi verilmiştir.''

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şırnak Sağlık Müdürleri Mardin'de Toplandı
Şirvan'da meydana gelen heyelanda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR