Siirt'te İhtiyaç Sahiplerine 1000'er Liralık Ödemeler Başlıyor

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te PTT'den ihtiyaç sahiplerine 1000'er liralık ödemeler 1Nisan itibariyle başlıyor.

PTT'den yapılan açıklamada şöyledenildi:

'Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızınkoronavirüs tedbirleri kapsamında 2 milyon ihtiyaçsahibi aileye 1000'er TL tutarındakiödemelerini 1 Nisan tarihinden itibaren işyerlerimizdenve ATM'lerden vatandaşlarımıza ulaştıracağız.

Ödeme tarihleri ihtiyaç sahibinin doğum yılının sonrakamına göre belirlendi. Doğum yılının son rakamı 0 ve 5 olanlar 1 Nisan'da, 1ve 6 olanlar 2 Nisan'da, 2 ve 7 olanlar 3 Nisan'da, 3 ve 8 olanlar 4 Nisan'da,4 ve 9 olanlar 5 Nisan'da ihtiyaç ödemelerini alacak.

İşyerlerimizdeyoğunluğun önüne geçebilmek amacı ile Aile, Çalışma ve Sosyal HizmetlerBakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu 2022 sayılı Kanun kapsamındaki Yardımödemeleri öne çekilerek, işsizlik ödenekleri ile aynı döneme denk gelmemesisağlanmıştır. Bu kapsamda Şirketimizde hesabı bulunan işsizlik ödeneği almayahak kazanmış müşterilerimizin işsizlik ödemelerini 5 Nisan tarihinden itibarenhesaplarına yatıracağız.

Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını korumak amacıylavirüsün yayılmaması için sosyal temasın en aza indirilmesi gerektiğinihatırlatıyor, vatandaşlarımızın tüm kamu kurum ve kuruluşlarının verdiğiolağanüstü mücadeleye katılarak kurallara uymasının önemli olduğunu vurguluyoruz.

İşlemlerini internet ya da ATM'den yapamayan vatandaşlarımızıkontrollü bir şekilde iş yerlerimizde misafir ediyoruz. Sosyal mesafe kuralınauygun olarak yaygın iş yerlerimizde bulunan gişelerde görevli personelsayısının en fazla iki katına kadar müşteriyi sırayla iş yerlerimize alarakişlemlerinizi yapmayı sürdüreceğiz. Ayrıca şubelerimizde oluşabilecek yoğunluğuazaltmak amacıyla ATM'lerden ücretsiz günlük para çekme limitini 3 bin TL'yeyükselttiğimizi hatırlatmak isteriz.

Koronavirüsün ülkemizde görüldüğü ilk günden bu yana PTT olarakgerekli tedbirleri aldık. Tüm PTT iş yerlerimizde, dağıtım ve servisaraçlarımızda ve müşterilerin temas edebileceği alanlarda SağlıkBakanlığı'nın talimatları doğrultusunda dezenfeksiyonçalışmalarını düzenli olarak yaparak, müşterilerimizin ve personelimizinsağlığını koruyoruz.'

ÇOK OKUNANLAR
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
Şanlıurfa Otogarında Silahlı Kavga: 1 Ölü, 10 Yaralı
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te sağanak yağış nedeniyle heyelan oluşan köy yollarında çalışma devam ediyor
Siirt'te İş Yerine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR