Siirtli boksör Hiranur Yıldız, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi Temsil Edecek
12 yaşındaki Siirtli boksör Hiranur Yıldız, Üst Minikler Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nda üst üste ikinci kez şampiyon olarak milli takıma seçildi. Genç sporcu, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye ve Siirt'i temsil ederek Türk bayrağını dalgalandırmayı hedefliyor.
Siirtli genç boksör Hiranur Yıldız, elde ettiği başarılarla milli takım kadrosuna girmeye hak kazandı. Üst Minikler Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nda üst üste iki kez şampiyonluk elde eden 2013 doğumlu Yıldız, önümüzdeki dönemde Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye adına ringe çıkmaya hazırlanıyor.
12 yaşındaki sporcu, Türkiye şampiyonasındaki başarılı performansının ardından milli takıma seçilme hakkı kazandı. Hiranur Yıldız, Avrupa Şampiyonası'nda hem ülkesini hem de memleketi Siirt'i en iyi şekilde temsil ederek şampiyonluk hedefliyor.
Boksta elde ettiği başarıların ardından milli takım forması giymeye hazırlanan Hiranur Yıldız, Avrupa'da Türkiye'yi temsil edecek olmanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu söyledi.
Avrupa Şampiyonası hedefinden bahseden Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
'Avrupa'da ülkemi temsil edeceğime dair söz vermiştim ve sözümü tuttum. Bu sene Üst Minikler Kadınlar Türkiye Şampiyonu oldum ve milli takıma girmeye hak kazandım. Avrupa'da Siirt'imi ve ülkemi temsil edeceğim. Türk bayrağını dalgalandırmak için elimden geleni yapacağım. Allah'ın izniyle Avrupa şampiyonu da olacağız.'
Boksa ağabeyi ve ablalarından ilham alarak başladı
Hiranur Yıldız, boksa ağabeyi ve ablalarından ilham alarak başladığını belirtti. Zamanla boksun hayatının bir parçası haline geldiğini ifade eden genç sporcu, şampiyonluklara ulaşmak için çok çalıştığını ve pes etmediğini söyledi.
Yıldız, başarısının arkasında ailesinin ve antrenörünün desteğinin önemli bir yeri olduğunu belirterek şöyle konuştu:
'Boks benim için zamanla bir alışkanlık haline geldi. Çabalayarak, emek vererek ve hiçbir zaman pes etmeyerek iki şampiyonluğumu da elde ettim. Beni destekleyen aileme, antrenörüme, anneme ve babama teşekkür ediyorum. Onların desteği ve motivasyonuyla bugünlere geldim.'
Dört kardeş de boks yapıyor
Hiranur Yıldız'ın annesi Emine Yıldız da kızının elde ettiği başarıdan büyük gurur duyduklarını belirtti. Kızının spor hayatı boyunca yanında olduklarını ifade eden anne Yıldız, aile olarak kendisini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Dört çocuğunun da boksla ilgilendiğini belirten Emine Yıldız, Hiranur'un da ağabeyi ve ablalarından etkilenerek boksa başladığını dile getirdi.
Emine Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
'Üç kızım ve bir oğlum var, dördü de boksör. Hiranur da ablalarından ve abisinden ilham alarak bu yola başladı. Ben ve eşim her zaman arkasındayız. Onu desteklemeye devam edeceğiz. Kız çocuklarının hem sporda hem de eğitimde güzel yerlere gelmesini istiyoruz. Kızımla gurur duyuyorum. Avrupa'da Siirt'i temsil ederek derece getireceğine ve bizi gururlandıracağına inanıyorum.'
Hedef Avrupa Şampiyonluğu
Üst Minikler Kadınlar Türkiye Şampiyonası'nda üst üste iki kez şampiyon olarak milli takım yolunu açan Hiranur Yıldız, şimdi gözünü Avrupa Şampiyonası'na çevirdi.
Genç boksörün önümüzdeki süreçte milli takım kampına katılarak Avrupa Şampiyonası hazırlıklarını sürdüreceği belirtildi.
Hiranur Yıldız, Avrupa'da elde edeceği başarıyla hem Siirt'i hem de Türkiye'yi temsil etmeyi, Türk bayrağını uluslararası arenada dalgalandırmayı ve şampiyonlukla dönmeyi hedefliyor.