Siirt'in Tarımda En Büyük Gelir Kaynağı Kontrol Ediliyor

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından fıstıkbahçelerinde verim kaybına sebep olan tozlayıcılar üzerine çalışmalaryapılıyor.

Müdürlüğün Fıstıkçılık Birimi teknik elemanlarınca fıstıkbahçelerindeki tozlayıcı uyumu kontrol ediliyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, şubilgilere yer verildi:

'İlimiz genelinde fıstık ağaçlarında çiçeklenme dönemi genelolarak Nisan ayı itibariyle başlamaktadır. Bu ay içerisinde FıstıkçılıkBirimimiz teknik elemanları fıstık bahçelerini ziyaret ederek fıstığın çiçektomurcuğu olan karagözleri, dişi-erkek çiçeklerin uyum kontrollerinigerçekleştirmektedirler. Bu kontrollerde Siirt Fıstığı erkek ve dişiçiçeklerinin ayrı ayrı ağaçlar üzerinde bulunması sebebiyle bahçedeki erkek vedişi ağaç sayılarına bakılmakta, ideal olan 10-12 dişi ağaç için 1 erkek ağaçönerilmektedir. Siirt Fıstığı dişi ve erkek çiçeklerde yapılan uyumkontrolleriyle bu durum gözlemlenmekte ve üreticilerimize bilgi verilmektedir.

Erkek tozlayıcı sayısının az olması ya da dişi ağaçlarlaaynı döneme denk gelmeyen çiçeklenme süreleri bahçelerde boş (fıs) taneoranının artmasına çok büyük oranda verim kaybına neden olmaktadır. Birimimiztarafından yapılan bahçe kontrolleri ile üreticilerimize bahçelerinde bulunmasıgereken tozlayıcı sayısı, uygun tozlayıcı çeşitleri hakkında bilgilerverilmektedir.

Yapılan alan çalışmaları ile ilimiz için bölgeleregöre en uygun tozlayıcılar tespit edilecek, eksik olan veya uygun olmayan Siirtfıstığı erkek ağaçları üzerinde aşılama projesi başlatılacaktır.

Ayrıntılı bilgi için; Siirt Fıstıkçılık Birimi (0484) 223 4000'

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Son dakika: İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu!
Siirtspor Ligden Düştü! Yeni sezona Bölgesel Amatör Ligde devam edecek...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR