Siirt Üniversitesinde Kedi ve Köpek Evleri Yapıldı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Artı Siirt - Ali Tepe

Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileritarafından oluşturulan veteriner sosyal etkinlik topluluğunun inşa ettiği kedi veköpek evlerini üniversitenin belirli bölgelerine yerleştirdi

Veteriner Fakültesi öğretim Üyesi Gülşah Akgül'ündanışmanlığını yaptığı ve Veteriner Fakültesi öğrencileri tarafındanoluşturulan sosyal etkinlik topluluğu kedi evleri ile ilgili Merkezyerleşkesinde etkinlik düzenlendi.

Etkinliğe katılan Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman,özellikle kedi, köpekler ve sahipsiz hayvanlar için kurmuş hayvan Hastanesi'ndehayvanların sağlıklı kalabilmesi, teşhis ve tedavilerini yürütebilmek amacıylayoğun bir çaba sarf edildiğini kaydetti.

Erman, 'Hayvanların sokaklarda kalarak eziyet çekmelerininönüne geçmek amacıyla atık malzemelerin geri dönüşümüne kazandırmak amacıylaöğrenci topluluklarımız balık kasalarını kedi barınağı oluşturma noktasında birçalışma başlattılar. Bu çalışma da çok güzel bir şekilde sonuçlandı. Bubarınakları hem merkez hem de Kezer yerleşkesinde bulunan üniversitemizkampüsünde belirli yerlere bırakmak sureti ile yaklaşan kış koşullarını dadikkate alarak hayvanlarımızın aç kalmaması ve beslenmeleri için öğrencilerimizbir çalışma başlattılar. Onları bu hassasiyetleri nedeni ile tebrik ediyorum.'ifadelerini kullandı.

'Amacımız Toplum İçinde Hayvan Sevgisinin Yaygınlaştırılması'

'Hayvanlar için sadece barınak yapmakla işimiz bitmiyor.'Diyen Erman, şöyle devam etti:

'Bu hayvanların besin ve yiyecek ihtiyaçlarını dakarşılanması gerekiyor. Burada da öğretim üyelerimizin 'Patili dostum projesi'ile başlattıkları kampanyadan elde edilen kedi mamaları barınakların önünebırakılmaktadır. Bu şekilde kedi ve köpeklerimiz yaşamlarını devamettirmektedirler. Amacımız toplum içinde hayvan sevgisininyaygınlaştırılmasıdır. Böylelikle evde, bahçede bizlerle yaşayan kedi veköpeklere karşı toplumda bir sempati oluşturmak ve hayvanların yaşamlarını dahanitelikli bir hale getirmektir.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kedi ve köpekler için hazırlananbarınaklar üniversitenin çeşitli bölgelerine yerleştirildi.

Daha sonra Siirt Veterinerlik Fakültesi Baş Hekimi MustafaBarış Akgün ile hayvanların tedavi edildiği kliniği gezen Erman, hayvanlarınnasıl tedavi edildiği ve ekipmanlar hakkında bilgi almasının ardından etkinliksona erdi.