Siirt'te yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı

Siirt'in Pervari ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle beslenmekte güçlük çeken yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile Ekindüzü Jandarma Karakol Komutanlığı personelleri ve köy muhtarıyla beraber yoğun kar yağışı nedeniyle doğada yiyecek bulmaya zorlanan yaban hayvanlarına besi yemi (buğday, arpa, mısır vb.) bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri, Pervari ilçesine bağlı Ekindüzü kırsalında yaban hayvanlarının geçiş noktalarına yem bıraktı

Tespit edilen noktalara yem bırakıldığını belirten yetkililer, "Her yıl kış aylarında bölgede yaban hayvanları için yemleme çalışmaları yapılıyor. Besin ve yem artığı olmak üzere yaban hayvanlarının yoğun kış şartları içerisinde aç ve susuz kalmamaları için, yaşadıkları alanda yemleme faaliyetlerimize devam edilecek. Bugün de buğday, saman ve besin artığıyla hayvanlarımızı yerinde destekledik." diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
Şanlıurfa Otogarında Silahlı Kavga: 1 Ölü, 10 Yaralı
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te sağanak yağış nedeniyle heyelan oluşan köy yollarında çalışma devam ediyor
Siirt'te İş Yerine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR