Siirt'te Vatandaşlar Alarm Verdi: 'Son Günlerde Sürekli Yılan Görüyoruz'
Siirt'in Yeni Mahalle bölgesinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde yılanların sık görülmeye başladığını öne sürerek yetkililerden ilaçlama ve önlem alınmasını talep etti. Mahalle sakinleri, özellikle çocukların güvenliği konusunda endişe duyduklarını ifade etti.
Siirt'in Yeni Mahalle'de, Rus Pazarı çevresinde yaşayan vatandaşlar, son günlerde bölgede yılanların sıkça görüldüğünü iddia ederek yetkililere çağrıda bulundu.
Mahalle sakinlerinden Enes Özer, son günlerde evlerinin bahçesinde ve sokaklarda birden fazla yılanla karşılaştıklarını belirterek, durumun mahallede tedirginliğe yol açtığını söyledi.
Özer, 'Son günlerde 3-4 kez yılan gördük. Bahçelerde, yol kenarlarında ve caddelerde karşılaşıyoruz. Mahallede çok sayıda çocuk var. Bu nedenle endişe duyuyoruz. Belediyenin bölgede kapsamlı bir ilaçlama ve çalışma yapmasını istiyoruz' dedi.
Vatandaşların iddiasına göre son olarak cadde üzerinde görülen bir yılan, çevrede paniğe neden oldu. Mahalle sakinleri, yılanın etkisiz hale getirildiğini ve daha sonra bölgeden kaldırıldığını ifade etti.
Bölge sakinleri, özellikle yaz aylarında sıcaklıkların artmasıyla birlikte benzer olayların yaşanabileceğini belirterek, ilgili kurumların çevrede inceleme yapmasını ve gerekli tedbirleri almasını talep etti.
Uzmanlar ise yılanların doğal yaşam alanlarının daralması ve sıcak hava koşulları nedeniyle zaman zaman yerleşim alanlarına yaklaşabildiğine dikkat çekiyor. Vatandaşların yılan gördüklerinde müdahale etmek yerine yetkili ekiplerle iletişime geçmelerinin daha güvenli olduğu belirtiliyor.