Siirt'te Tarımsal Yatırımlara Yüzde 50 Hibe

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te 'Tarıma Dayalı Yatırımların Yüzde 50 HibeDesteklemeleri' konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ek binası konferans salonundadüzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, özelliklekadın katılımcıların çokluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Siirt içinyapılacak yatırımların tarımı daha ileriye taşıyarak istihdamın arttırılacağınıve bunun da kadınların katılımı ile daha anlamlı olduğunu belirtti.

Kırsal Kalkınma veÖrgütlenme Şube Müdürü Mustafa Yılman da desteklemeye esas yatırım konuları,destekleme miktarları, oranları ve başvuru süreçleri hakkında çiftçileri bilgilendirildi.

Yılman, yenilenebilen enerji sistemleri, seracılıkfaaliyetleri, tarımsal üretim, soğuk hava depoları, hayvancılık ve arıcılıkmakine ekipmanları ile sabit yatırımlar konularında verilecek desteklemelerhakkında bilgilendirmede bulundu.

Yılman, üreticilere proje konusunda her türlü teknik desteğivereceklerini ve tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenlere Tarım ve OrmanBakanlığı tarafından verilen yüzde 50 hibe desteği başvurularının 30 Eylül'desona ereceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İl Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, yatırımcı, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.