Siirt'te siyer yarışması kayıtları başladı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 'O'nu OkuO'nu Yaşa' temasıyla organize edilen 2020 Umre Ödüllü Siyer Yarışmasıbaşvuru ve kayıt işlemleri Siirt'te başladı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2 Şubat 2020tarihinde Türkiye genelinde 'O'nu Oku, O'nu Yaşa' temasıyladüzenlenecek olan Siyer Yarışmasının başvuru ve kayıt işlemleri Siirt'teBaşladı. Her yıl binlerce kişinin katıldığı sınava bu yıl daha çok katılımbekleniyor.

Sınavın Siirt Koordinatörlüğünü yürüten PeygamberSevdalıları Vakıf Yetkilisi Sabahattin Keleş, SiyerYarışması çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Siirt'in merkez, ilçe vebağlı mahallelerinde sınavın afiş ve duyuru çalışmalarını yaptıklarını belirtenKeleş, bu sınavın tüm yaş kategorilerine yönelik olduğunu söyledi.

Geleneksel hale gelen siyer yarışmasının bu sene de bütüngüzelliğiyle çalışmalarının devam ettiğini aktaran Keleş, 'Çok şükürgerekli bütün resmi izinleri aldık ve çalışmalarımıza başladık. Hemen hemen tümokullara afişlerimi astık ve okullarda ayıtlar almaya başladık. İnşallah Siirtüniversitesinde de iznimizi alıp standımızı açacağız. Elhamdülillah kayıtlariyi gidiyor, şimdiye kadar binden fazla kayıt aldık. İnşallah bundan sonra dadaha güzel bir şekilde devam edeceğiz.' dedi.

'Bu karanlık devirde Allah resulünün hayatınıöğrenmeye ihtiyacımız var'

'O'nu oku, O'n yaşa' temasıyla Hazreti Muhammed'inhayatını okuyup yaşamak gerektiğine dikkat çeken Keleş, özellikle bu karanlıkdevirde insanlarımızın Allah'ın resulünün hayatını öğrenmeye ihtiyacı olduğunusöyledi.

'Peygamber Efendimiz dünyaya gelmiş en hayırlıinsandır. Biz O'na uyarsak Rabbimizin deyimiyle inşallah biz cennetegideriz.' diyen Keleş, 'Bizler Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak bugörevi üstlenmişiz. İnşallah bunu devam ettirmeye çalışacağız. Bu sınavlar daPeygamber Efendimizi tanıtıp cennete giden yolu göstermek içindir. ÇünküPeygamber Efendimiz'in devri Saadet devridir. Asr-ı Saadet diyoruz. O'nungeldiği devirde nasıl Saadet Asr-ı yaşanmışsa biz inanıyoruz ki bugün Allah'ınresulü bilinirse, yaşanırsa bu devirde aynı şekilde Saadet Asr-ı olur. Mutlubir hayat yaşarlar Peygamber Efendimiz sadece cennet için, değil dünyamızıgüzelleştirmek için de gelmiştir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak buyarışmaları Allah'ın resulü tanınıp, bilinip, yaşanması içindüzenliyoruz.' dedi.

'O'nu okumak, O'nu yaşamak en önemli gayemizolmalıdır'

Her yaşa hitap eden yaklaşık 2 bine yakın ödülün olduğunuama asıl ödül ve kazancın Allah'ın resulünü okumak olduğunu vurgulayan Keleş,'Hediyelerimiz, Umre ödülü, tablet, bilgisayar, bisiklet çeşit çeşithediyelerimiz var. Bu şekilde gençlerimizi özendirmeye çalışıyoruz. Tabidediğimiz gibi O'nu okumak, O'nu yaşamak en önemli gayemiz olmalıdır. Diğerleriise bu işin tamamen hediyesidir. Sizlerin aracılığıyla tüm halkımızı davetediyoruz. Tabi gençlerimiz bu sınava girmelidir. Bu sınavları yapmak içinverdiğimiz mücadele ortak olmalıdır. Peygamber Efendimiz sadece PeygamberSevdalıları Vakfının peygamberi değil, O tüm Müslümanların peygamberidir. Busınava da katkıda bulunabilecek herkes katkıda bulunsun. Çünkü biz inanıyoruzki katkıda bulunanlar ahirette bize hayır olarak dönecektir. Tüm halkımızı busınavlara girmeye, bize ortak olmaya, yardımcı olmaya sizlerin aracılığıyladavet ediyoruz.' diye konuştu.

İsteyen yarışmacılar şu adreslerden gerekli bilgilereulaşabilirler:

Siirt Özel İdare İş Hanı kat: 3 Botan FM iletişim: 0 544 48816 57

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
Siirt'te Kahreden Kaza! Devrilen Traktörün Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirt'te evinin damından düşen vatandaş hayatını kaybetti
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te İş Yerine Silahlı Saldırı: 1 Yaralı
Siirt'te 'Camiye Namaza Gel, Hadisleri Topla Büyük Ödülü Kazan' projesi tamamlandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR