Siirt'te Kadına Karşı Şiddet Konusu Görüşüldü

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te 'KadınaKarşı Şiddetle Mücadele Toplantısı', Vali Ali Fuat Atik'in başkanlığında düzenlendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıönderliğinde başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma veSosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı veDiyanet İşleri Başkanı ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 (yetmiş beş)maddeden oluşan, 2020-2021 yılları 'KadınaYönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı' ile Valiliğe verilengörevve sorumlulukların gecikmeksizin uygulamaya geçirilmesi, 6284 sayılı AileninKorunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasındaetkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olaylarıntekrarlanmasının önlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı tarafından 17 Aralık2019 Salı günü 81 ilide eş zamanlı olarak saat 10:00'da toplantı yapılmasıplanlandı.

Bu kapsamındadiğer illerde olduğu gibi ilimizdeki tüm kurumların en üst yöneticilerininkatılımıyla Valimiz Ali Fuat Atik başkanlığında Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı gerçekleştirildi.

ValilikToplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Ali Fuat Atik, CumhuriyetBaşsavcısı Yunus Fırat, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl jandarma KomanYardımcısı Albay Mevlüt Yıldız, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl MüdürüGökhan Marakçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Ömür Emre, İl Milli Eğitim MüdürüDeniz Edip, İl Müftüsü Ahmet Altıok katıldı.

Toplanıda; Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verilerideğerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapılmış, il veilçelerimizdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı ŞiddetinÖnlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanunkapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesiiçin il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirlerdeğerlendirilmiş ve son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak,benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerindeyoğunlaşıldı.

Şiddet önleme merkezimize polis irtibat görevlisigörevlendirilmesi, risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik,ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibarentakip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili (öfke kontrolü gibi)önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması vetakibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiyetedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların (baro, üniversiteler veSTK'ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması,bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi birçok konuda çalışma/değerlendirme yapılmış ve Bakanlıklarımızın ortaya koyduğuseferberlikte illerimizin de üzerlerine düşen sorumlulukları gecikmeksizingerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Benzer nitelikte bir toplantı da 20 Aralık 2019 Cuma günüsaat 10:00'da tüm ilçelerde Kaymakamlarbaşkanlığında yapılacak.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Belediyesi Ülkü Ocaklarına Verilen Binanın Geri Alındığını Açıkladı
Siirt'te gösteri ve yürüyüşler 4 gün süreyle yasaklandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR