Siirt'te İlk Ders Zili Yarın Çalıyor: 90 Bini Aşkın Öğrenci Okula Dönüyor

Siirt il genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören 90 bin 552 öğrenci, iki haftalık yarıyıl tatilinin ardından yarın ders başı yapıyor.

2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemiyle birlikte okullarda yeniden hareketlilik başlayacak.

Yarıyıl tatilinin sona ermesiyle birlikte Siirt'te tüm resmi ve özel okullarda ilk ders zili yarın çalacak. Öğrenciler ve öğretmenler, ikinci dönem için sınıflardaki yerini alacak.

İkinci Dönem Ara Tatili Mart'ta

Öğrenciler, ikinci dönemin ara tatilini 16-20 Mart tarihleri arasında yapacak. Ülke genelinde olduğu gibi Siirt'te de bu tarihlerde okullara kısa bir ara verilecek.

Okullar 26 Haziran'da Kapanacak

Yarın başlayacak olan ikinci dönem, 26 Haziran'da sona erecek. Böylece öğrenciler uzun yaz tatiline çıkacak.

İkinci Dönem 'Bayrak Sevgisi' Temasıyla Başlıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla 81 ile gönderilen yazı doğrultusunda, ikinci dönem okullarda 'bayrak sevgisi' temasıyla başlayacak. Birlik, beraberlik ve ortak aidiyet bilincini güçlendirmeye yönelik eğitim ve farkındalık çalışmaları 2-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Siirt'teki okullarda Türk bayrağının tarihi, milli ve manevi değerine ilişkin bilgilendirme faaliyetleri yapılacak. Okul binaları Türk bayraklarıyla donatılacak; bayrak sevgisi temalı resim, şiir, kompozisyon ve afiş yarışmaları, sergiler ile çeşitli sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme