Siirt'te Fabrika Kuruluyor

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te kurulması planlanan Çinko Metal Külçe Üretim Tesisiiçin cumartesi günü bakanların da katılacağı temel atma törenigerçekleştirilecek.

Ak Parti 25. ve 26. Dönem Siirt Milletvekili, genel başkandanışmanı Prof. Dr. Yasin Aktay'ın girişimleriyle, iş insanı Fikret Baydarmantarafından Siirt'te Çinko Metal Külçe Üretim Tesisi için bir bakanlar,siyasetçiler ve iş dünyasından birçok isimin katılacağı temel atma töreniyapılacak.

Cumartesi günü Siirt Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenecektemel atma törenine, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji BakanıFatih Dönmez'in katılacağı öğrenildi.

Siirt'in en stratejik yatırımı olarak kabul edilen çinko metal külçe üretim tesisi, Türk-Katar ortaklığıyla gerçekleştirilecek olup, ilk fazda yıllık 30 bin, tamamlandığında ise toplamda 90 bin ton külçe çinko üretimi gerçekleştirilecektir. 145 dönüm arazi üzerinde inşa edilecek tesis, 102 milyon dolara mal olacağı belirtiliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Özel İdare Spor küme düştü
Son dakika: İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR