Siirt'te Engellilerin Yaşadığı Zorluklar

TAKİP ET:
Yahya Kara

Artı Siirt - Yusuf Eren

Siirt'te bilinçsiz vatandaşlar dolayısıyla engellilerin yaşadığı zorluklar Artı Siirt Haber Ajansı objektifine yansıdı.

Tekerlekli sandalyeyle PTT'ye gitmek isteyen bir engellivatandaş, kurumun girişinde engelliler için 'usulen' yaptırılmış oldukça yüksekrampayı çıkamadı.

Sağlıklı bir insanın bile çıkmakta zorlanacağı engellirampasını, bedensel bir engelli vatandaşın nasıl çıkacağı merak ediliyor.

Güres Caddesi başta olmak üzere şehrin birçok yerinde sözdeengelliler için yapılan yüksek rampalar, engellilerin günlük hayatını oldukçazora sokuyor. Çevredeki duyarlı vatandaşların yardımı olmazsa, kentte birengelli vatandaşın gezemeyeceği görülüyor.

Rampaların yüksek olmasının yanı sıra engellilerin geçişyerlerine araçların park etmesi onların yaşamını oldukça zorlaştırıyor.

PTT hizmet binası önünde zorluk yaşayan engellinin başka biryerde engelli geçiş yerinden geçemediği yine Artı Siirt Haber Ajansıobjektifine yansıdı. 2 aracın arasında sıkışan engellinin çevredekilerinyardımıyla kurtarıldığı görüldü.

Herkesin birer engelli adayı olduğunu unutmadan, engellivatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çabalamalıyız, zorlaştırmak içindeğil.

Yetkililer, engellilerin yaşadığı bu zorluklar karşısındaacilen önlem alması gerekiyor.