SİİRT'TE 'DOLAR YÜKSELİYOR' DEDİĞİ İÇİN TUTUKLANMIŞTI

TAKİP ET:
Yahya Kara

Ekonomideki gidişatla ilgili yorum yaptığı için 20 güntutuklu kalan Siirt eski İl Genel Meclis üyesi İdris İlhan, 'Belkitutuklanırım ama yine söyleyeyim. Ekonomi berbat durumda, kötü durumdayız'dedi.

Ekonomideki gidişatla ilgili geçen yıl sosyal medyahesabından 'Dolar çıktığı için batmıyoruz, battığımız için dolar yükseliyor.Dolar 7.15' yazdığı için bir süre tutuklu kalan Siirt eski İl Genel Meclisüyesi İdris İlhan, 'Belki tutuklanırım ama yine söyleyeyim, ekonomi berbatdurumda, kötü durumdayız' dedi.

'İNSANLARI KORKUTMAYA YÖNELİK'

Paylaşımı nedeniyle 26 Eylül 2018 tarihinde 'SermayePiyasası Kanunu'na muhalefet' ettiği suçlamasıyla tutuklanan İlhan, avukatlarınyaptığı itiraz üzerine 20 gün sonra serbest bırakıldı, ardında hakkında açılandavada beraat etti.

İlhan, 'Dünyanın en saçma yöntemiyle tutuklandım, oluşturulanhavayla ifade özgürlüğünün önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti. Yanlışlarıeleştirmeye devam edeceğini kaydeden İlhan, havuz medyasının ekonomiyle ilgilideğerlendirmelere dair ceza kanununda değişiklik yapılacağına ilişkin haberlerede, 'Bu haberin amacı da bir daha kimse yoksulluk var demesin, uzaydavillalarımız var desin istiyorlar. İnsanları susturmak amaçlı bunlarıyazıyorlar. Ülke şahlanıyor desinler, istiyorlar, insanları korkutmaya yönelikyazılardır bunlar' diyerek tepki gösterdi. 'GİZLENMEK İSTENİYOR'

Bir vatandaş olarak ülke ekonomisini değerlendirme hakkınasahip olduğunu dile getiren İlhan, 'İnsanlar kahveye gidiyor konuşuyorlar.Ne yapsınlar, susup bir birlerinin yüzüne anlamsız mı baksınlar? Bugün İstanbulFatih'te dört insan yoksulluktan intihar etmiş. Bunun sorumlarınıeleştirmesinler mi? Nedenlerini sorgulamasınlar mı? Gerçekleri konuşmak neden suçoluyor? Çünkü bu ülkede gerçekler gizlenmek isteniyor. Umarım bir an öncedemokrasiye geçilir ve düşüncelerimizi daha özgür ifade edebiliriz' diyekonuştu. 'KÖTÜ DURUMDAYIZ'

Ekonominin geçen yıldan bu yana düzelmediğini ve gittikçe kötüye gittiğini ifade etti. Kirasını ödemede ve bebeğine mama almada zorluk çektiğini anlatan İlhan, 'Eskiden memurlar, bu ülkenin aynasıydı. Bakın bir memur gösterin, borçsuz olsun. Ayda binlerce lira maaş alan vekiller, Meclis lokantasında üç beş TL'ye yemek yiyerek halkın ne çektiğini anlayamaz. Halkı halk anlar. Üretici, 900 gramlık bebek mamasına gizli zam yaparak 800 grama indiriyor. İnsanlar bebeklerini iyi besleyemiyor. Belki yine tutuklanırım ama yine söyleyeyim ekonomi berbat durumda, kötü durumdayız' diye belirtti.