Siirt'te Açık Kapı bürosuna bin başvuru

TAKİP ET:
Yahya Kara

Vatandaş memnuniyetini arttırmak ve uzun süredir devam edensorunlara çözümler üretebilmek amacıyla valilik ve kaymakamlıklarda hayatageçirilen 'Açık Kapı' bürolarına bugüne kadar Siirt Valiliğine binbaşvuru yapıldı.

Devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim, güven vevatandaş memnuniyetini arttırmak, uzun süredir devam eden sorunlara çözümlerüretebilmek ve yapılan başvuruların sonuçlandırma sürelerini hızlandırmakamacıyla Siirt Valiliğinde son 1 yıl içinde 'Açık Kapı' bürosuna binbaşvuru yapıldı.

Siirt'te genel olarak iş başvurusu, yardım başvurusu vebelediye veya özel idarede hizmet konularında başvuruda bulunuluyor.

Yüzü yüze başvuru yapılabiliyor

Vatandaşlar valilik ve kaymakamlıklara gelerek, buradabulunan personelle yüz yüze görüşerek başvuru yapabiliyor.

Aynı zamanda 'www.acikkapi.gov.tr' web sitesi ileIOS ve Android telefonlardan indirilen 'Açık Kapı Mobil' uygulamasıüzerinden de başvuru yapılabiliyor.

Başvurular, Açık Kapı yazılım sistemine kaydedildikten sonraiçeriğine göre sistem üzerinden ilgili kurumda görevlilere yönlendiriliyor.

Yedi iş günü içerisinde ilgili kurumlardan gelen cevaplarvatandaşlara iletiliyor. Vatandaşlar sürecin her aşamasını başvuru numarasıylainternet üzerinden veya mobil telefonuyla takip edebiliyor.

Açık Kapı bürolarına valilik/kaymakamlık hizmetleri, emniyetve güvenlik hizmetleri, uyuşturucuyla mücadele, sosyal hizmetler, eğitim, yerelyönetimler, sağlık gibi konularda başvuru yapılabiliyor.

Konusunda uzman Açık Kapı personeli, vali ve kaymakamlarlaİçişleri Bakanlığınca merkezden takip ediliyor.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
El dokuma ürünlerine talep azaldı
Siirt'te Türk-İş'e bağlı sendikalar 1 Mayıs'ı basın açıklamasıyla kutladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR