Siirt'te 7 Ay Önce Yıkılan Okul Duvarının Onarılması Bekleniyor
Siirt'te iki lisenin ortak kullandığı yaklaşık 60 metrelik istinat duvarı, 9 Şubat 2026'da yoğun yağış nedeniyle çöktü. Yeni eğitim-öğretim yılı başlamasına rağmen duvarın henüz yapılmaması öğrenci ve velilerin tepkisine neden oldu.
Siirt merkez Veysel Karani Mahallesi'nde bulunan Marmara Anadolu Lisesi ile İhsan Süreyya Sırma Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ortak kullandığı yaklaşık 60 metrelik istinat duvarı, 9 Şubat 2026 tarihinde etkili olan yoğun yağışın ardından çöktü.
Aradan yaklaşık 7 ay geçmesine rağmen istinat duvarında herhangi bir yapım çalışmasının başlatılmadığı belirtildi. 2026-2027 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin okula dönüşü, güvenlik endişelerini de yeniden gündeme taşıdı.
Veliler yaz boyunca yapılmasını bekledi
Veliler, yaz tatili sürecinde duvarın yeniden yapılmasını beklediklerini ancak okulların açılmasına rağmen bölgede herhangi bir çalışma başlatılmadığını söyledi.
Çöken bölümün çevresinde öğrencilerin güvenliği için yalnızca emniyet şeridi çekildiği, bunun dışında kalıcı bir önlem alınmadığı ifade edildi.
'Öğrenciler ve öğretmenler için risk oluşturuyor'
Çocuklarının her gün bu bölgeden geçtiğini belirten veliler, istinat duvarının bir an önce yeniden yapılmasını istiyor.
Veliler, öğrencilerin yanı sıra öğretmenlerin de güvenliği açısından risk oluşturduğunu belirterek, yetkililerden kalıcı çözüm talep etti.
Yeni eğitim döneminin başlamasıyla birlikte yüzlerce öğrencinin kullandığı okul çevresindeki istinat duvarının ne zaman yapılacağı merak konusu olurken, veliler çalışmaların daha fazla geciktirilmemesini istiyor.