Siirt'te 675 kişi işe alınacak

TAKİP ET:
Yahya Kara

Türkiye İşKurunu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü, toplum yararına personel alımı programıçerçevesinde Siirt'te 675 kişilik kontenjan alacaklarını duyurdu.

Siirt İŞKUR İlMüdürü Ömer Aslan, kentte 500 temizlikişçisi, 175 güvenlik işçisi olmak üzere 675 kişiye iş istihdamı sağlanacağınıbelirtti.

'Personeller Noter Huzurunda Kurayla Alınacak'

Alınacakpersonellerin noter huzurunda yapılacak kura çekimi ile belirleneceği bildirenAslan, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, İŞKUR olarak tümbaşvurularda vatandaşa en kolay hizmeti sunabilmek için çalıştıklarını söyledi.

Şu ana kadartemizlikte 2 bin 600 dolayında güvenlikte de 430 dolayında başvuru olduğunudile getiren Aslan, sözlerine şu şekilde devam etti:

'İŞKUR GenelMüdürlüğümüzün, toplum yararına programı çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğübünyesinde, değerlendirilmek üzere 500 kişi temizlik, 175 kişilikte güvenlikgörevlisi kontenjanı geldi. Bu kontenjanların ilanların pazartesi günü itibariile başladı. Bu kayıt çalışmalarıneticesinde önümüzdeki hafta içinde noter huzurunda kura ile sonuçlarbelirlenecek. Noter kurası ismi çıktığı halde gelir düzeyi asgari ücretinüzerinde olanlar, sigortalı olanlar, aynı aileden iki kişi varsa bunlardan birielenecek, bunların yerine asil ve yedekler içerisinden liste şekillenerek 14Ekim 2019 tarihinde il milli Eğitim Müdürlüğünde faaliyete başlayacak buarkadaşlar.'

'12 BinVatandaşın Başvuruda Bulunması Bekleniyor'

Şu ana kadar temizlikte 2 bin 600 dolayında güvenlikte de 430 dolayında başvuru vardı dolayısıyla dün çok yoğun geçtiğini ve 3 bin üzerinde bir başvuru aldıklarını belirten Aslan, 'Yaklaşık 12 bin kişinin bu işlere başvurmasını bekliyoruz. Belki ilk defa bu kadar bir yoğunlukla karşı karşıya kalıyoruz. Hiçbir sorunla karşılaşmadan bütün vatandaşlarımıza en rahat bir şekilde başvuru yapabilecekleri bir çalışma ortamı hazırlıyoruz.' diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Merkez, Eruh, Şirvan ve Baykan haftanın ilk gününe böyle başlayacak!
Siirt'te Otopark Alanı Olarak Kullanılan Eski KYK Binası alanı Kapatıldı! Yurt İnşaatına Başlanacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR