Siirt Kimin Umurunda!

TAKİP ET:
Yahya Kara

Soruyoruz, yıllardır birçok alanda81 ilin çok gerisinde kalan Siirt kimin umrunda.

Siirt'in kanayan yarası işsizlik,altyapı sorunu, sosyal aktivitelerin azlığı karşısında şehri yönetenlerinbırakın herhangi bir icraatta bulunmasını, fikir bile yürüttüğüne kimseinanmıyor.

Vatandaşlar, refaha kavuşmak içinseçtiği siyasi yöneticileri veya devletin vatandaşları refaha kavuşturması içingörevlendirdiği yöneticilerin bunca başarısızlık ve sorunlar karşısında neyaptığını merak ediyor.

Sağlıkta temizlik, eğitimdebaşarısızlık gibi hayati meseleler karşısında tek çözümü ilgili kurumyöneticisini değiştirmekle yetinildiğine değinen vatandaşlar, artık çözümodaklı çalışmalar yapılmasını bekliyor.

İşsizliğin artık intiharlarasebebiyet verdiğini dile getiren vatandaşlar, Siirt'i son durak olmaktan bir anönce kurtarıp, yatırım yapılmasını ve istihdam sağlanması gerektiğini, Siirt'teintihar haberleri duymak istemediklerini belirtti.

''Başka iller işçi bulamazken Siirt'te iş yok''

Siirt'i yönetenlerin Siirt'iumursaması gerektiğini aksi halde kentin gittikçe geriye gittiğini ifade edenvatandaşlar, ''Siirt son durak olmaktan çıkmadı, çıkması için hiç kimse ciddibir çaba da sergilemedi. Siirt'i de biz vatandaşları da kimse kusura bakmasınama umursayan yok. Diğer illere bakıyoruz, yatırımlar oluyor, fabrikalaraçılıyor, iş verenler işçi bulamıyor. Biz de başka illere göç etmek zorundakalıyoruz. İşsizlik dünyanın en ağır olaylarından biri yetkililer, biziyönetenler eğer gerçekten bizim derdimizle dertlenmek için başa gelmişse günükurtarma peşinde olmasınlar. İnsanoğlu her gün yaşar ama kendi cebi içinyaşamasın, yönettiği insanların mutluluğu için çabalasın. Artık güzel şeylerolsun istiyoruz. 3 dilli kardeş şehirde kimseye ayrımcılık, torpil yapılmadanistihdam sağlansın, yatırımlar yapılsın. Yöneticiler gerçekten bir yöneticivasfına kavuşsun sözde kalmasınlar.''

''Siirt'i sel götürsün kime ne''

Altyapı sorununa değinen birvatandaş da ''Siirt'te kısa süreli bir yağışta yürüyebilecek çok az sayıda yolve kaldırım oluyor. Sadece bu durum vatandaşın umursanmadığı anlamına geliyor.Kış geliyor bodrum katta yaşayan çok sayıda vatandaş var şiddetli bir yağışta ovatandaşlar büyük sorun yaşıyor ama kimin umrunda. Şehir olaraknitelendirdiğimiz Siirt yağmura resmen gömülüyor. Bunun için kim çözüm aradı,kim kalıcı bir proje hazırladı, kim düşündü, biz söyleyelim hiç kimse. ÇünküSiirt kimsenin umrunda değil. Ancak birkaç kişi zengin edilsin, Siirt'i selgötürsün kime ne.''

Artı Siirt Haber Ajansı olaraksosyal medya ve internet sitesinden Siirt'in neyi eksik sorusunuyönelttiğimizde ortaya çıkan eksiklikler Siirt'in derdiyle dertlenmeyenyöneticilerin karnesini ortaya koydu.

Gençlerin ağırlıklı olarak istediğiiş talebine kimsenin kulak vermemesi en azından fikir bile üretememesi büyüktepkilere neden oluyor.

''Siirtli gençler de açtı ağzını yumdu gözünü''

İş sahibi olarak yuva kurup mutluolmak isteyen bu durum gençlere artık sadece bir hayal olarak geliyor.

Artı Siirt'e sorunlarını yazanSiirtli gençler de açtı ağzını yumdu gözünü.

Geleceğin kendilerinin elindeolacağına vurgu yapan gençler, şöyle konuştu:

''Herkes bilsin ki işsiz bir gençlikyetişiyor. Gençlerin sorunlarıyla ilgilenmeyen, gençlere iş imkanı sağlamayanyöneticilere asla ama asla şans tanınmayacak. Bizler bilinçli bir nesil olarakyetişiyoruz. Kimse bizim aklımızla dalga geçemez. İstihdam alanları oluşmasıiçin artık biz de çabalayacağız. Liyakat sahibi yöneticilerin başa gelmesi içinirademizle seçici olacağız. Liyakat istiyoruz, adalet istiyoruz, refah ve huzuristiyoruz. Küçük şehrimiz Siirt'te iş sahibi olamıyoruz. Üniversite okuduk amabizim olmamız gereken yerlerde ilkokul mezunları var, bizi yönetenler yenifikirlerin ne olduğunu bile bilmiyor. Biz şehrimizde faydalı işler yapacak enazından fayda işler yapmayı düşünen kişilerin olmasını istiyoruz. Siirt'tegençlerin vakit geçirebileceği kafeler dışında ne var, hiçbir şey yok. Bizifikir üretebilen, proje hazırlayabilenler yönetseydi halimiz böyle olmayacaktı.Devlet büyüklerimizden liyakatli kişilerin başa getirilmesini istiyoruz, bizeseçme hakkı verildiği zaman da biz kimi seçeceğimizi artık iyi biliyoruz.''diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Pervari'de iki aile arasında silahlı kavga: 1'i ağır 5 yaralı
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Cimer Eğitim Ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Siirt'in meşhur lezzetine tescil! İşte tarifi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR