Siirt Belediyesi'nden Ramazan Ayına Kapsamlı Hazırlık

Siirt Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun olarak hazırlıklarını tamamladı. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma odaklı programların, Ramazan ayı boyunca kent genelinde uygulanacağı bildirildi.

Kemal Kızılkaya'nın talimatları doğrultusunda, belediyenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında iftar organizasyonları, sıcak yemek desteği, gıda yardımları ve kültürel etkinlikler hayata geçirilecek.

Her Gün 500 Kişilik İftar

Ramazan süresince her gün iki ayrı noktada toplam 500 kişilik iftar programı düzenlenecek. İftar organizasyonları, 300 kişilik kapasiteyle Öğretmenevi Düğün Salonu'nda, 200 kişilik kapasiteyle ise Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilecek. Vatandaşların huzurlu ve düzenli bir ortamda iftar yapabilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.

103 Aileye Günlük Sıcak Yemek

Evlerinde yalnız yaşayan yaşlı ve hasta 103 aileye Ramazan boyunca her gün sıcak yemek ulaştırılacak. İftar öncesinde hazırlanan yemekler, ekipler tarafından hanelere teslim edilecek.

Dar Gelirlilere ve Özel Beslenme İhtiyacı Olanlara Destek

Sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında dar gelirli ailelere gıda kolisi dağıtımı yapılacak. Ayrıca kent genelinde yaşayan çölyak ve fenilketonüri hastaları için özel olarak hazırlanan gıda paketlerinin düzenli şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağı bildirildi.

Yetim Ailelere Ziyaret

Ramazan ayı boyunca her gün bir yetim ailenin ziyaret edileceği, hem gönül buluşmalarının gerçekleştirileceği hem de ihtiyaçların yerinde tespit edilerek gerekli desteklerin sağlanacağı kaydedildi.

Kültürel ve Manevi Programlar

Kültürel etkinlikler kapsamında 27 Şubat 2026 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda Feyzullah Çelebi tarafından tasavvuf ilahi dinletisi düzenlenecek.

Kadir Gecesi dolayısıyla ise özel bir program gerçekleştirilecek, vatandaşlara kandil simidi ve çeşitli ikramlarda bulunulacak.

Siirt Belediyesi yetkilileri, Ramazan ayının birlik, beraberlik ve paylaşma ruhuna uygun şekilde sosyal destek faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirterek, tüm vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti.

Artı Siirt Haber Ajansı

Bakmadan Geçme