Siirt Balı Dünya Sahnesinde: Cahter Organik Danimarka'daki Arıcılık Kongresinde

Danimarka'da düzenlenen Dünya Arıcılar Birliği Kongresi'ne Siirt'i temsilen Cahter Organik adına Recep Ertaş katıldı. Ertaş, Siirt balının Türkiye ve Avrupa'da daha fazla tanınması için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Dünya Arıcılar Birliği tarafından her iki yılda bir düzenlenen ve arıcılığın geliştirilmesine yönelik dünyanın en önemli buluşmalarından biri olarak kabul edilen Uluslararası Arıcılık Kongresi, bu yıl Danimarka'da gerçekleştirildi. Dört gün süren kongreye dünyanın birçok ülkesinden alanında uzman bilim insanları, arıcılık profesyonelleri ve üreticiler yoğun ilgi gösterdi.

Kongrede Türkiye'yi ve Siirt'i temsil eden Cahter Organik markası adına Recep Ertaş da yer aldı. Ertaş, kongrede hem kendi markalarını hem de Siirt'in eşsiz balını tanıttıklarını belirtti.

Recep Ertaş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Siirt'te arıcılığın gelişmesi ve Siirt balının Türkiye'de ve Avrupa'da bilinirlik kazanması için her zaman bu tarz kongre ve toplantılara katılım sağlıyoruz. Markamız Cahter Organik olarak dünyanın neresinde olursa olsun Siirt balının tanıtımı için çalışmaya devam edeceğiz.'

Siirt'in zengin florası ve doğal üretim koşullarının bölge balına ayrı bir değer kattığını vurgulayan Ertaş, uluslararası buluşmalara katılımın hem üreticiler hem de kentin markalaşması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Bakmadan Geçme