Sağlık- Sen Siirt Şubesi'nden kan bağışı

TAKİP ET:
Yahya Kara

Sağlık-Sen Şubesi tarafından geleneksel hale gelen kanbağışı etkenliğinin 6'ncısı düzenlendi.

Siirt Devlet Hastanesinde geleneksel hale getirilen kanbağış etkinliğine Sağlık-Sen Siirt İl Şube Başkanı Vesim Eviz, Türk KızılayıSiirt Şube Başkanı Başkanı Nihat Altunç ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.

Etkinlikte konuşan Vesim Eviz, her yıl düzenli olarak yaptıklarıkan bağışı ile farkınladık oluşturmak istediklerini söyledi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara kan bağışında yardımcı olmayıamaçladıklarını ifade eden Eviz, 'Bizler için kan bağışı bir ihtiyaçtır. BizlerMemur-Sen Konfederasyonu olarak Türkiye geneli her yıl yapmış olduğumuzetkinliği 'Yüz bin kan, yüz bin can' sloganıyla hayırlı bir iş olaraknitelendirdik. Her yıl burada buluşup bu etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz.' dedi.

'Hedefimiz geçen senelerde olduğu gibi, 70 ve 80 arasındabir kan ünitesi toplamaktır.' Diyen Eviz, şöyle devam etti:

'Bu kanları da Türk Kızılayı'na bağışlayacağız. Bu kanherkese lazım olabilir. Türkiye'nin dünyanın herhangi bir alanında lazımolabilecek bir ihtiyaçtır. Bu bakımdan hem vatandaşlarımıza hem çalışanlarımızabunu teşvik etmek amacıyla bu etkinliği yapıyoruz. Tüm katılımcılara ve kanbağışı yapan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.'

Türk Kızılayı Siirt Şube Başkanı Başkanı Nihat Altunç da kanbağışının ciddi bir ihtiyaç olduğunu belirterek, 'Başkanımızın dediği gibi bugünkühedefimiz 70 ve 80 ünite kan toplayabilmektir. Bu bağlamda vatandaşlarımızaburadan çağrı yapıyoruz. Kan vermenin önemini herkesin bilmesi lazım bu türetkinliklerde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.' diye konuştu.

Açıklamaların ardından katılımcılar ve sağlık personellerikan verdi.

Kan bağışı saat 16.00'ya kadar devam edecek.