Prof. Dr. Naci Görür Siirt'ten de hissedilen Adıyaman'daki depremin ardından fay hattını işaret etti: Çok yakınında...

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından ilk açıklama geldi. Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

TAKİP ET:
Vedat Aydın

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Adıyaman'da dün saat 23.37'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekti.

Sosyal medya hesabından haritayla paylaşımda bulunan Görür, "Taşdamlar-Çelikhan/Adıyaman'da deprem oldu. Deprem Doğu Anadolu Fayı'nın üzerinde ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağının çok yakınında. Bu özelliği ile artçı bir deprem olarak kabul edilebilir" dedi.

5 İL İÇİN UYARI

Görür daha önce Bitlis/Zagros kuşağına dikkat çekerek uyarıda bulunmuştu. Görür paylaşımında, "Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros Bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl'de Deprem Dirençli Kentler faaliyetleri sürdürülmelidir.

Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bakın bugün Japonya'da 7'nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile ölmedi. Ülkemizde deprem dirençli kentler istiyoruz. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz" ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt'te 'Forex' operasyonu: gözaltılar var!
BUNLARA DA BAKIN
Siirt'te Güres Caddesinde 6. Kattan Düşen 16 Yaşındaki Kız Yaralandı
Siirt'te Kürt Dil Bayramına İlişkin Açıklama!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR