Pazarda sebze meyve fiyatları el yakıyor!

TAKİP ET:
Yahya Kara

Yaz aylarının bitmesiyle beraber artan pazar fiyatları hemtüketiciyi hem de satıcıları olumsuz yönde etkiledi. Artı Siirt muhabirleripazarın nabzını sizler için tutuyor.

Artan fiyatlar sebebiile vatandaşlar pazar alış verişlerini daha az yapmak zorunda kalırken,pazarcılar da umdukları satışı yapamamaktan şikayet etti.

Siirt Kapalı Semt Pazar esnafı ve vatandaşlar, artan sebze, meyve fiyatlarından şikayetçi oldular. Pazardaki yüksek fiyatları görünce şaşıran vatandaşlar, Türkiye için bu fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, pazar esnafı yaz aylarının bitmesiyle beraber fiyatlarda artış olduğunu ifade etti.

'ÜRETİM ÇOĞALDIKÇA, FİYATLAR DA DÜŞER'

Yıllardır pazarcılık yapan esnaflar, üretim çoğaldıkçafiyatların düşeceğini belirtirken, çıkan ürünlerin talebi karşılamadığını ifadeetti.

'OLAN VATANDAŞA OLUYOR'

Artan fiyatların sadece vatandaşı değil, kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini belirten Pazar esnafı, 'Üretimden mi oluyor, sezonun sonu geldi ondan mı oluyor bilmiyorum. Fiyatlar artar, düşmez. Olan esnafa ve vatandaşa oluyor' diye konuştu.

'Pazarın Şampiyonu Yeşil Fasülye'

Sebze fiyatlarını gördükten sonra şaşkınlığını gizleyemeyenvatandaşlar, Türkiye gibi seracılığın gelişmiş olduğu bir ülkede fiyatların çokyüksek olduğunu ifade etti. Pazar fiyatları, üretici fiyatı değil diyenvatandaşlar üretimsizlikten yakındı.

Pazarda fiyatlar ise şu şekilde:

Şeftali:4 TL

Pervari Armudu: 3,5 TL

Elma: 3 TL

Siirt Üzümü: 4 TL

Patates & Soğan: 2 TL

Ahlat domatesi: 1,5 TL

Biber: 3 TL

Patlıcan: 2 TL

Maydanoz: 1 TL

Kabak: 4 TL

Süs biberi: 5 TL

Taze fasülye: 7 TL

Kırmızıbiber: 5 TL

İncir: 5 TL

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
El dokuma ürünlerine talep azaldı
Siirt'te Türk-İş'e bağlı sendikalar 1 Mayıs'ı basın açıklamasıyla kutladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR