NEDEN KALDIRIMDA YÜRÜ(ye)MEDİĞİMİZ ORTAYA ÇIKTI

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te kaldırım kenarlarında oluşan su birikintileridolayısıyla vatandaşlar, bir aracın geçmesi durumunda üzerine su sıçramasındandolayı endişe duyuyor.

Özellikle yağışların olduğu mevsimde hemen hemen her kaldırımkenarında oluşan su birikintileri, trafiğin yoğun olduğu saatlerde kaldırımkullanmak zorunda kalan vatandaşlara zor anlar yaşatıyor.

Bazı duyarsız sürücülerin su birikintilerini ve kaldırımdabirçok vatandaşın yürüdüğünü görmesine rağmen hız yaparak suyun üzerindengeçmesi, kaldırımdaki vatandaşların o suyla resmen yıkanmasına neden oluyor.

Ayrıca son günlerde kaldırıma park eden araçlar nedeniyle devatandaşların kaldırım kullanması engelleniyor.

Vatandaşlar, bu sorunun aslında büyük bir sorun olduğunu,insanların kaldırımdan yürümeye korktuğunu söyledi.

'Kaldırım Kullanmıyoruz Değil Kullanamıyoruz'

Yetkililerin, bu altyapı sorununa yıllardır çare almayı biledüşünmediğini belirten vatandaşlar, şöyle konuştu:

'Yıllardır kaldırım kenarlarında bu tür sorunlar var. Yazınarabaların kaldırıma park etmesinden dolayı kışın da kaldırımların kenarındaoluşan su birikintilerini üzerimize çamurlu pis suyun sıçramasından korktuğumuziçin kaldırım kullanamıyoruz. Yani biz kaldırım kullanmak istiyoruz bizim diğerinsanlardan ne farkımız var ki ama her zaman başka başka sebeplerden dolayıbizi caddelerin ortasında yürümek zorunda bırakıyorlar. Duyarsız sürücüleriduyarlı olmaya davet ediyoruz, yetkilileri de hem altyapı hem ceza anlamındagöreve davet ediyoruz.'