Neden Hep Gerideyiz!

TAKİP ET:
Yahya Kara

Siirt'te, Ilısu Barajı sonrasında oluşan baraj göletinde limanın eksikliği yanı sıra su sporlarına dair herhangi bir çalışmanın başlatılıp başlatılmayacağı merak konusu.

Öte yandan komşu ilimiz Batman ise Kano, Yelken, Yüzme ve Kürek Sporları Federasyon Başkanlarıyla çalışmaları başlatarak Ilısu Baraj Göleti üzerinde su sporları için girişimlere başladığı öğrenildi.

Batman Belediyesi, Ilısu Baraj gölü hinterlandında bulunan Batman'ın tarihi antik ilçesi Hasankeyf adının bundan böyle su sporları ile anılması için çalışma başlattığı belirtildi.

Belediye Spor İşleri Müdürlüğü yetkilileri, su sporları arasında yer alan kano sporunun yaygınlaştırılması amacıyla Kano Federasyon Başkanlığıyla yapılan görüşmelerin sonuç verdiğini ve Kano Federasyon Temsilcisi Murat Zeki'nin Hasankeyf'e gelerek, ekibiyle alanda gerekli etüd çalışmalarını başlattıklarını ve kano sporunun yanı sıra baraj gölünün yüzme, yelken ve kürek gibi sporlar için de müsait olup olmadığının yerinde incelendiğini kaydetti.

Belediye yetkilileri, Kano, Yelken, Yüzme ve Kürek Sporları Federasyon Başkanlarıyla yapılacak görüşmelerin ardından sportif faaliyetlerin bir an önce başlatılması için büyük çaba sarf ettiklerini ifade etti. Yetkililer, Covid-19 pandemi sürecine göre Eylül ayı içerisinde Hasankeyf ilçesinde su sporlarıyla ilgili festival havasında etkinlikler yapılmasının planlandığına dikkat çekti. 

Bizlerde Siirt'teki yetkiliere seslenerek, Siirt'in en iyi yere gelmesi için çalışmaların bir an önce başlatılmasını öneriyoruz.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Pervari'de iki aile arasında silahlı kavga: 1'i ağır 5 yaralı
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirtli İş İnsanı Yılmaz Konuk'tan Bodrum'da Denize Yakın Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı
Siirt'te O Bölgede Yaşanan Kazaların Ardı Arkası Kesilmiyor! Yetkililer Neden Önlem Almıyor?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR