Nagehan Alçı: 'Erdoğan'a kesinlikle oy vermem' diyenlerin oranı yüzde 46.5'a çıkmış

TAKİP ET:
Yahya Kara

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, '2023'e doğru yol ayrımında bir Türkiye' başlığıyla yayımlanan yazısında MetroPOLL Araştırma'nın nisan ayı sonuçlarının 'AK Parti ilk kez yüzde 30'un altına düştü' denerek hem konvansiyonel hem de sosyal medyada çok konuşulduğunu söyledi. 

'Üzerinde durulan tek veri kararsızlar dağıtılmadan AK Parti'nin yüzde 27.1, CHP'nin yüzde 18.3, İYİ Parti'nin yüzde 10.7, MHP'nin yüzde 8.7, HDP'nin yüzde 8.4, DEVA'nın yüzde 2.2, SP'nin yüzde 1.6 ve Gelecek Partisi'nin yüzde 1.4 oy alıyor görünmesiydi' diyen Alçı, bu noktanın araştırmanın en önemsiz bölümü olduğu görüşünü dile getirdi.

Alçı, raporun çok daha mühim ve değerlendirilmesi gereken kısımları olduğunu belirterek 'Bu yazıda o bilinmeyen kısımları paylaşacak ve yorumlayacağım. Özer Sencar'ın sahibi olduğu MetroPOLL, dikkatle takip ettiğim bir şirket. Sencar'ın 2005 Ocak ayından beri yayınladığı Türkiye'nin Nabzı çalışmalarını objektif ve tarafsız raporlar mahiyetinde görüyorum' dedi.

Sadece abonelere giden 102 sayfalık araştırmanın tamamını detaylı bir şekilde okuduğunu söyleyen Alçı, çok çarpıcı sonuçların olduğunu ve Özer Sencar ile konuştuğunu anlattı. Alçı, şöyle devam etti: