Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! İşte emekli maaşını yükseltmenin yolu

Emeklilik hayali kuran birçok kişi yüksek maaş almak istiyor. Ancak bunu sağlamak için çalışma hayatınızda bazı detaylara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte emekli maaşını yükseltmenin yolu.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Milyonlarca çalışan emeklilik hayali kuruyor. Emekli maaşını yükseltmek için çalışma hayatında dikkat etmeniz gereken bir kaç detay bulunuyor. Sigortalı olarak çalışırken bu ayrıntılar ile emekliliğinizde daha fazla gelir sağlayabilirsiniz. İşte alacağınız emeklilik maaşını artırmanızı sağlayacak ipuçları. ÇABUK DAVRANAN DAHA FAZLA KAZANIR

Emekli maaşını yükseltmenin yolu, planlama yapmaktan geçer. Bu sebeple emeklilik planını son yıllara bırakmamak ve şimdiden yapmak gerekiyor. Ne kadar çabuk davranırsanız o kadar yüksek emekli maaşı elde edebilirsiniz.

SON 7 YIL ÖNEMLİ

Çalışanlar son 7 yıl hangisosyal güvenlik kurumunda ağırlıklı olarak hizmetini gerçekleştiriyorsa o kurum üzerinden emeklilik hakkı kazanıyor.Örneğin son 3.5 yılda SSK üzerinden prim ödeyenler SSK'dan, Bağ-kur üzerinden ödeyenler ise Bağ-Kur'dan emekli oluyor. Burada dikkat edilmesi gereken detay ise SSK'lıların Bağ-Kur'lulardan daha fazla maaş alması.

İşte alınacak bazı önlemlerle emekli maaşını yükseltmenin yolu:

ÇOK OKUNANLAR
Okullar 1 hafta erken kapanacak!
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Siirt Belediyesinde 11 Müdür Değişti! İşte Yeni Müdürler...
Siirtli Asker İstanbul'da Hayatını Kaybetti 
Kaplan: 'Halı fuarları sektöre ve ülkemize dinamizm katıyor'
Siirt'te Traktörün Altında Kalan Vatandaş Hayatını Kaybetti
Siirt'te en çok hangi soyadı kullanılıyor?
Siirt Tekstil Fabrikasına Personel Alınacak
BUNLARA DA BAKIN
Siirt Belediyesi Ülkü Ocaklarına Verilen Binanın Geri Alındığını Açıkladı
Siirt'te gösteri ve yürüyüşler 4 gün süreyle yasaklandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR