Meral Danış Beştaş; ' 'VERİLEN KARAR SİYASİDİR'

TAKİP ET:
Yahya Kara

Halkların Demokratik Partisi ( HDP ) Siirt il örgütü, öncekidönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın duruşması öncesi yaptığı basınaçıklaması ile dikkat çekti.

HDP Siirt il binasıönünde yapılan açıklamaya HDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, SıddıkTaş, HDP Siirt Eşbaşkanı Serdar Batur ve il yöneticileri, Siirt BelediyesiMeclis Üyeleri yanı sırda çok sayıda kişi katıldı.

Sincan Cezaevi Kampüsünde görülecek Yüksekdağ'ın duruşmasınaçağrı yapan HDP Milletvekili Beştaş, 'Figen Yüksekdağ, yarın ki duruşmasındamevcut hukuk sistemini ve mevcut siyaseti dik duruşuyla cesaretiyleyargılayacak' dedi.

'VERİLEN KARARSİYASİDİR'

Açıklamada konuşan HDP Siirt Milletvekili Meral DanışBeştaş, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın 2016'dan beri cezaevindetutuklu olduğunu hatırlatarak, tarihte bir ilkin yaşandığını ve 2 eşbaşkanınaynı dosyadan ikinci kez tutuklandığını söyledi. Hukukta bunun bir iddiaylailgili olarak 2 defa tutukla kararı verilemeyeceğini vurgulayan Beştaş, verilentutuklama kararının, yarın Sincan Cezaevi Kampüsündü görülecek olan FigenYüksekdağ'ın duruşmasında tahliye kararı çıkma ihtimaline yönelik böyle birkarar verildiğini dile getirdi.

'TALİMATI ERDOĞAN VERDİ'

'Dosyadaki deliller, yapılan yargılama ve bu yargılanmanıntümüyle siyasi olduğunu görüyoruz' diyen Beştaş, 'Bu tutuklama kararınıErdoğan'ın verdiğini bütün dünyaya ilan etti. Türkiye'de yargı tarafsız değilbağımsız değil tartışları yapılırken, Cumhurbaşkanı açıklamalarıyla yargı benimdedi' ifadelerini kullandı.

'YÜKSEKDAĞ, DİK DURUŞU VE CESARETİYLE YARGILAYACAK'

Figen Yüksekdağ'ın yarın ki duruşmasında kendisinin mevcut hukuk sistemini ve mevcut siyaseti dik duruşuyla cesaretiyle kesinlikle yargılayacağının kaydeden Beştaş, Türkiye'nin dört bir yanından binlerce insan Figen Yüksekdağ'la dayanışmak için yarın Sincan Kampüsünde olacağını kaydetti.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şırnak Sağlık Müdürleri Mardin'de Toplandı
Şirvan'da meydana gelen heyelanda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR