Mardin'de Taranan 5 Kişi İçin Barzani'den Açıklama

Mesut Barzani, Mardin'de Duhoklu iki aileden 5 kişinin öldürülmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 'Kürdistan Bölgesi hükümetinin Türkiye'de ilgili taraflarla bu olayla ilgili gerçeklerin aydınlatılması, suçluların bulunup yargılanması için ciddi bir çaba göstereceğine inanıyorum' dedi.

TAKİP ET:
Yahya Kara

19 Ocak gecesi saat 01:00 sıralarında Duhok'tan Diyarbakır'a giden aracı Artuklu-Nusaybin karayolunun Yeniköy mevkiinde durduran silahlı şahıslar, içinde bulunan 5 kişiye kurşun yağdırdı.

Saldırıda Abdullah Salih Mustafa (69) eşi Çimen Şahin Halid (75) ve kızları Hindirin Abdullah Salih (39) olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan Wahide Haydar Casım (63) ve oğlu Ahmed Celaleddin İbrahim (45) de kaldırıldıkları hastanelerde kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından bir açıklama yapan Mardin Valiliği yapılan soruşturmada, olayın şüphelisi oldukları değerlendirilen M.Ş, F.A, A.Y ve A.K isimli 4 şüphelinin Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Başkan Mesud Barzani, bugün saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak başsağlığında diledi.

Başkan Barzani açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mardin vilayetinde bazı Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına yönelik saldırı nedeniyle çok üzgünüm. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.

Kürdistan Bölgesi Hükümetinin Türkiye'de ilgili taraflarla bu olayla ilgili gerçeklerin aydınlatılması, suçluların bulunup yargılanması için ciddi bir çaba göstereceğine inanıyorum.”

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şırnak Sağlık Müdürleri Mardin'de Toplandı
Şirvan'da meydana gelen heyelanda mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR