Komşu Irak erken seçim için sandık başında

TAKİP ET:
Yahya Kara

Komşu Irak'ta halk, erken genel seçimler için sandık başında. Seçimler, Ekim 2019'da dönemin hükümetine karşı patlak veren hayat pahalılığı ve yolsuzluk protestolarından sonra düzenlenen ilk oylama olma özelliğini taşıyor.

Seçimlerde, protestoların dönemin hükümetini devirmesinin ardından kabul edilen yeni yasa çerçevesinde, çok sayıda bağımsız aday da yarışacak. Ancak parlamentonun yapısında büyük bir değişiklik yaşanması beklenmiyor.

Irak Seçim Kurulu'nun verilerine göre, 329 sandalyeli meclis için en az 167 parti be 3 bin 200 milletvekili adayı yarışıyor. Oylamanın saat 18:00'de sona ermesi, sonuçların 24 saat içinde açıklanması, koalisyon görüşmelerinin ise haftalar sürmesi bekleniyor.

Seçim için özel güvenlik önlemleri alınırken, seçmenler kontrol noktalarında aramadan geçerek sandığa ulaşacak. Seçmenlerin seçim merkezlerine cep telefonu sokmasına da izin verilmeyecek.

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Pervari'de iki aile arasında silahlı kavga: 1'i ağır 5 yaralı
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
BUNLARA DA BAKIN
AK Parti Siirt İl Başkanlığının Yeni Yönetimi Belli Oldu! İşte Yeni İsimler...
Siirt zabıta ekiplerinden market denetimi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR