Kahramanmaraş okul saldırısı sonrası bakanlık duyurdu: İl Milli Eğitim Müdürü görevden alındı
Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş'taki kanlı okul saldırısının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur'un görevden alındığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kahramanmaraş'ta yaşanan ve tüm Türkiye'yi sarsan okul saldırısının ardından önemli bir idari karar aldı.
Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, 15 Nisan'da Onikişubat ilçesinde bulunan Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen saldırıya ilişkin sürecin yakından takip edildiği belirtildi.
MEB'den resmi açıklama
MEB açıklamasında, olayın tüm yönleriyle araştırılması için Teftiş Kurulu Başkanlığı başmüfettişleri tarafından kapsamlı bir inceleme başlatıldığı ifade edildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
'Olayın tüm boyutlarıyla araştırılması amacıyla yürütülen inceleme ve soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Menfur olayın ardından başlatılan idari süreçler kapsamında, soruşturmanın sağlıklı yürütülmesi amacıyla Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur görevden alınmıştır.'
Saldırıda çok sayıda can kaybı
Türkiye'yi yasa boğan saldırı, 15 Nisan'da Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda gerçekleşti.
İddiaya göre 14 yaşındaki saldırgan İsa Aras Mersinli'nin düzenlediği silahlı saldırıda:
1'i öğretmen olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Olay, Türkiye genelinde büyük yankı uyandırırken okul güvenliği ve bireysel silahlanma tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı.
Soruşturma derinleştiriliyor
Bakanlık, olayın tüm yönleriyle incelendiğini ve sürecin titizlikle sürdürüldüğünü vurgularken, yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını duyurdu.