Hayatını kaybedenlerin sayısı 83'e yükseldi

TAKİP ET:
Yahya Kara

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde açıklama yaptı.

Kurum, 'Tüm ekiplerimize şükranlarımı arz ediyorum. 962 vatandaşımız yaralı olarak kurtarıldı. 743 kişi taburcu oldu, 219 kişinin tedavisi devam ediyor. 9 vatandaşımız yoğun bakımda.' dedi. Kurum yaşamını yitirenelerin sayısının 83'e yükseldiğini duyurdu. 

Kurum, 'Bugüne kadar 4 bin 424 binada, 33 bin 434 bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını yaptık. Eşyasını alamayanlara 30 bin lira yardım yapılacak. Kışa gireceğiz. Vatandaşlarımızın geçici barınmalarını sağlamak için konteyner kent kurulumuna başlanacak. Ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak. Hasarlı binaların yıkımını başlatacağız' diye konuştu. 

ÇOK OKUNANLAR
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
Pervari'de iki aile arasında silahlı kavga: 1'i ağır 5 yaralı
Siirt'te Memur Alımı Yapılacak
BUNLARA DA BAKIN
AK Parti Siirt İl Başkanlığının Yeni Yönetimi Belli Oldu! İşte Yeni İsimler...
Siirt zabıta ekiplerinden market denetimi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR