Erdoğan Seçim Kararı Aldı! AK Parti Siirt İl Başkanlığında ki Kritik Toplantıda Masaya Hangi İsimler Geldi?

AK Parti Siirt İl Binasında, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç ve Siirt Milletvekili Osman Ören'in katılımı ile il yönetim toplantısı yapıldı.

TAKİP ET:
Haber Merkezi

Haftalardır konuşulan tarih, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla resmileşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa'nın 116'ncı maddesinin kendisine verdiği yetkiye dayanarak, seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesine karar verdi. Karar, Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı.

Erdoğan'ın, seçim kararını almasıyla birlikte Siirt'te parti binalarında da seçim hareketliliği başladı.

AK Parti Siirt İl binasında düzenlenen il yönetimi toplantısına AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç, AK Partili İlçe ve belde belediye başkanları, AK Parti İlçe ve belde başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim kararının ardından toplanan İl yönetim kurulu toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimlerde yürütülecek çalışmlar ele alındı.

Öte yandan, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti listesinden aday olacak mlletvekillerinin isimleri masaya yatırıldı.

Artı Siirt Haber Ajansı'nın edindiği kulis bilgilerine göre adaylıkta öne çıkan isimlerin başında, AK Parti Siirt İl Başkanı Ekrem Olğaç ve eski il başkanı Fuat Özgür Çalapkulu yer alıyor.

Siirt'in en büyük ilçesi konumunda olan Kurtalan, seçimlerde milletvekilliği istiyor. İlçe halkı kendilerini temsil edecek Kurtalanlı bir adayın milletvekili seçimlerinde meclise girmesini istiyor. AK Parti Siirt İl Yönetim Kurulunun, kentin en büyük ilçesinin talebini göz ardı etmeyeceği, kararlarında bu talebin karşılık bulabileceği düşünülüyor.

Sürpriz İsimler Olabilir!

Kulisleri en çok hareketlendiren gelişme ise süpriz adaylar konusu olurdu. Toplantıda, 2018 yılı Genel Seçimlerinde, AK Parti listesinde 2'nci sıradan milletvekili adayı gösterilen Sadettin Sabaz'ın da isminin masaya gelenler arasında olduğu öğrenildi. Ören, 3. Döneme Mi Hazırlınıyor?

AK Parti Siirt Milletvekilliğini yürüten Osman Ören'in, AK Parti genel merkezi tarafından milletvekiliiği adaylığı için birinci sırada düşünülüyor. Daha önce 24. ve 27 dönem milletvekilliğini yürüten Ören, 28. dönemde de aday olup seçilmesi halinde, AK Parti'de 3 dönem kuralına takılacak ve bir daha AK Parti listelerinden aday gösterilemeyecek.

AK Partide Görmek İstediğiniz Milletvekili Adaylarını Yorum Kısmına Belirtin.

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
Son dakika: İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu!
Siirtspor Ligden Düştü! Yeni sezona Bölgesel Amatör Ligde devam edecek...
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR