Dünya genelinde Koronavirüs vakaları 13 milyonu geçti

TAKİP ET:
Yahya Kara

Dünya genelinde artan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakaları bazı ülkeleri normalleşme adımlarında frene basması, bazılarının da yeni kısıtlamalar uygulamasına neden oldu.

Dünya genelinde Covid-19 vaka sayısı 13.4 milyonu geçti, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 581 bini geçti. Pek çok ülke normalleşme sürecinde hafifleyen kısıtlamaları yeniden sıkılaştırma ya da yeni önlemler almak gibi adımlar attı.

* ABD'nin en büyük perakende zincirlerinen biri olan Walmart'ta maske takma zorumluluğu getirildi. Fransa'da da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, birkaç hafta içinde halka açık alanlarda maske takmanın zorunlu olacağını duyurdu.

* Venezuela'da normalleşme adımlarının atılmasından birkaç gün sonra pek çok kentte tecrit uygulamasına dönüldü. Caracas'ta 'radikal karantina' uygulamasına geçildi.

* İrlanda'da Başbakan tecriti sonlandırma kararını erteledi ve en az 10 Ağustos'a kadar kısıtlamaların süreceğini duyurdu.

* Vakaların yeniden artmaya başladığı Hong Kong'da barlar, spor salonları ve güzellik salonları yeniden kapandı. 4 kişiden fazla bir araya gelmeler yasaklandı.* Avustralya'nın Melbourne kentinde vaka sayılarında artış nedeniyle yaklaşık 5 milyon insan için yeni bir tecrit uygulaması başladı.

* Britanya'da gelecek haftadan itibaren mağazalarda maske zorunlu olacak

ÇOK OKUNANLAR
Pervari'de Sıcak Saatler... Yaralılar var!
Sağlık Bakanlığının Siirt'e Alacağı Personel Alımı Kura Sonuçları Açıklandı
Pervari'de Çıkan Silahlı Çatışmada 1'i Ağır 4 Kişi Yaralandı
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen'den Pervari'de Yaşanan Olaylara İlişkin Açıklama: 'Adayımızın Kardeşi Ağır Yaralı'
Güncel sigara fiyatları 7 Nisan 2024
Bakan Göktaş: 8 bin personel alımını bayramdan önce gerçekleştireceğiz
Ali Yalçın'dan Memur ve Emekli Maaşları Zammı Açıklaması
Siirt Belediyesi Eski Eşbaşkanının Kazandığı Tatvan Belediyesinin Borcu Belli Oldu!  Siirt Belediyesinden Bile Daha Fazla
BUNLARA DA BAKIN
El dokuma ürünlerine talep azaldı
Siirt'te Türk-İş'e bağlı sendikalar 1 Mayıs'ı basın açıklamasıyla kutladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR